Skip to main content

hari gembira , so called movie review for GI joe dan Olympus has fallen :)



this is just a short update  tentang aktiviti aku harini .  Harini kitorang celebrate birthday aku  27 march lepas. yup agak lewat sikit sebab dia busy kerja . Jadi kami putuskan pergi keluar dekat  tempat aku je. Alhamdulillah  , puas aku tengok wayang harini  .ceritanya ?  OLYMPUS HAS FALLEN  dan GI JOE





serius aku cakap  kedua dua cerita ni macam ada kaitan tau?  aku tak sempat tengok tadi samaada producer dia sama atau tak tapi aku anggap diorang ni sekutu la kot.  Antara yang aku perasan diorang ada mention pasal DMZ, SECRET SERVICES , NORTH KOREA, NUCLEAR , PAKISTAN .


aku bukan nak paranoid tapi yerlah macam ada sesetengah pihak cakap ,  filem barat biasalah ada agenda . they pretend to be hero all the time.  filem bagi aku ibarat cermin.  Apa yang diorang ni filemkan sedikit sebanyak dapat mempengaruhi minda penonton.  Diorang nak bagi 1 dunia tengok filem diorang   mestilah diorang tunjukkan yang baik-baik pasal diorang. kalau ada apa pun yang jahat mesti sikit je . aku tak berapa setuju la part yang dia kutuk timur tengah tu. kalau korang nak tahu korang kena tengok sendiri filem Olympus has fallen tu .  Untuk plot  , memang boleh dipuji . 100% suspen je aku rasa. korang bayangkan tadi sampai aku nak buang air kecil pun tahan punya la tak sanggupnya melepaskan babak-babak filem tu  :3  *una memang seorang yang tak senonoh hahahaha! *


GI joe mengisahkan tentang unit pertahanan /askar khas untuk mengawal keselamatan Negara yang telah dianiaya oleh seseorang yang boleh menyerupai rupa presiden. ok cukup dah tak boleh bagi lebih-lebih.

Gi joe ni  best cuma aku lebih suka Olympus has fallen sebab Berjaya membuatkan aku ternganga  selama beberapa ketika sebab dek terlampau khusyuk.  overall aku kasi la dua dua filem ni 5 bintang. buat apa nak kedekut bintang sangat? bintang kan banyak kat langit  ye tak?

wallah ..  menganggap ini adalah kek harini jadi aku hehe ;D

thanks to you yang belanja :)




ohh untuk sesi menjamu selera harini aku makan pizza je tu pun orang belanja . hehe terima kasih awak. esok aku nak baiki handphone   aku yang dah nak jahanam ni .
mohon korang doakan  uncle tu baik hati  macam uncle x ;)


Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…