Skip to main content

life update : fasa risau




hello guys


banyak benda berlaku sampai aku tak tahu nak cerita macam mana . macam aku cakap aku start sayang kawan kawan kat sini kan? tadi ada konflik sampai aku nangis. tapi aku prefer taknak cerita sebabnya. malu pulak bila kantoi depan romzi, kak liza dengan abang qayyum, aku baru ingat nak senyap senyap je.

tapi yang tahu sebab sebenarnya benarnya . zara dengan romzi je. baik aku lupakan jela.


oh ye, tadi ada exam. aku tak dapat A jadi kena repeat. sebab aku tengah training kerja, dan kerja aku perlu faham semua sistem jadi exam ni compalsury A. tak boleh  B dan ke bawah.


so esok aku ada retest. doakan aku ye korang?
aku nak belanja gambar bebanyak tapi aku tengah tak ada mood nak menulis sangat.


cuma aku nak cerita harini kami kena buat kerja luar. best jugaklah. 


rasa teamwork tu macam mana. sayang kawan kawan aku. hmmm oh ye, esok mak kawan baik aku nak operate dekat IJN. semoga segalanya berjalan lancar ye bro. aku doakan keselamatan mak kau.
kawan aku ni boleh kata kategori tabah gak la. boleh je lagi senyum , gelak gelak. tetapi kadang kadang aku baca air muka dia aku tahu dia risau. 





eceh ko ingat buku ke una boleh baca ? 

lepas 2 minggu atau mungkin lebih awal kami semua akan di hantar sorang demi sorang ke tempat lain. after habis semua barulah boleh jumpa balik untuk final and thennnnn bye bye pulak. setakat ni aku, farid, hisyam dengan wani je pilih area klang valley. wan,umar dengan elyas pilih melaka.
zaharah pilih johor, aini probably kelantan kot kalau tak silap. hmmm aku tengah dalam proses menghasut kawan kawan baik aku suruh mintak klang valley gak. tak payah la gi jauh sangat. sedih aku susah nak jumpa. hahaha




p/s: elyas , aku tahu kau baca entry aku. tolonglah jangan stalk blog aku ni lagi please??

Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…