June 19, 2012

kisah manusia cliche -,-

masih terlalu awal nak beritahu semua tu,
buat dulu barulah tahu hasilnya ya tak?

una selalu cakap una nak buat itu
una nak buat ini
tapi kadang-kadang tak terjadi pun
una memang seorang makhluk gila yang cakap tak tentu hala

arrr.. gila tak la.. cuma ade sedikit "cliche" dalam diri

cliche : buat tak cakap je lebih.

kakaka tuan punya blog ni mengaku dia gila woii!

okay cukup .

sebenarnya tak semua orang sama, ada orang tu bila dia promise dengan orang
dia akan bermati-matian akan membuktikan dan menepati janji itu
tapi una pula bila dah berazam dan berjanji pada orang untuk membuat sesuatu
diri ini akan bermati-matian pula mogok .
taknak buat. fikiran cakap nak buat tapi hati dan jiwa raga kata tak nak macam mana kan?



sebenarnya una bukan manusia yang menepati janji  boleh rasa terbeban
atau diberi tanggungjwab.

HUH???!! ADAKAH INI SATU SUMPAHAN?!!!
umpama sumpahan kepada snow white?


snow white merenung tajam tanda tak setuju


UNA serius tak ada kena mengena una..
eh yeke?
TAK LANGSUNG!

okay cukup una dah melalut.

dari kecil una tak diajar letak target untuk buat sesuatu.
jujur , una cakap una cuma diajar menikmati sesuatu,
dan waktu kecil semua benda yang una lakukan adelah dengan enjoy tanpa paksaan.

ya, dulu una ulat buku, dan ulat pinggan juga. -,-
tengoklah saiz dia sekarang.
okay next!
dan una juga manusia cepat bosan, jika sesuatu tidak dilakukan dengan enjoy, pasti una stop.

sungguh complicated manusia bernama una ni kan?

seperti mana una menaip sekarang ini, jika entry una agak panjang maksudnya una enjoy jika una tak enjoy, mungkin entry ini cuma seciput tu ha..


p/s: okay sekian itu sahaja, entry hari ini. sekian.-manusia cepat bosan


Post a Comment