Skip to main content

una most demotivated post?




i gave up.

please note that this is might the most demotivated post ever written by me or one of the post that i deliver my heavy feeling.

period.


tak tak.  by writing period doesn't mean i tengah period. tolong jangan bendul sangat kay.
hari ni adalah salah satu hari dimana aku termenung panjang memikirkan am i seriously gonna let this work demotivated me everyday? or how can i make my job less stressfull? how can i make my day brighter than the other day?


if you ask me i don't know. if you ask me to change my mindset , i assure you this is not at all about mindset . this is all about a job that require my full energy and mind to work on it's full potential. on one side it is a good thing, but on the other side when you think about it in a long term, that would cost you a lot more than you can ever imagine. 

i mean .. hey this body were given to you by god. to be taken care of. actually i tak suka nak reveal kerja i apa. since i like it that way now. no matter how active you are on social media, always always alwaysss...keep something that could put you in danger private. i mean your house,job, full name if possible. basically any private data of yourself. 

i don't really like my job now. i have to travel often. back and forth around klang valley. some might think my work is quite fun. honey, only if you know. i try my best untuk lapangkan dada. lagipun bukan kerja semata mata yang memeningkan kepala. tetapi the people.working hours aku memang flexible tapi tu la sometime flexible can cause you to work long hours too. 


konsep dia macam ni.

kau siap kerja kau awal. kau boleh balik awal
kalau kerja kau banyak nak mampos.

sila stay back ,

kami tak peduli awak mahu mampos ke apa
yang penting kerja siap.




yaaa..  this is the concept okay guys.

i hope you get the clue... or i hope you don't :'D

tak payah tahulah aku kerja apa. kadang kadang rasa nak masuk bidang construction balik tapi risau pulak.risau dah lupa. hahaha inshallah ada rezeki aku masuk balik bidang tu. tengok gaji jugak. kalau gaji sikit taknak. bukan sengaja nak demand gaji tapi tulah dunia sekarang memerlukan duit. XD

aku sebenarnya memang nekad nak quit. 
nak bussiness macam dulu. tapi tu la semangat tu kena kuat sikit. bila usia dah 27 tahun ni memang la stamina tak banyak. dulu waktu student. kelas pagi balik petang ,
petang tu balik terus keluar pergi gym , balik gym pergi lepak cc main game (zaman jahiliah), lepas cc balik hostel terus update blog. ya tuan tuan dan puan puan itulah kehidupan una dalam 8 tahun lepas. zaman zaman muda masa masih bercinta dengan ex. sekarang semua tinggal kenangan la. aku pun dah bahagia dengan hidup aku sekarang.


actually aku rindu jugak waktu zaman belajar. rindu stamina aku waktu dulu.
serious rajin siot aku (puji diri sendiri).

aku dulu sangat sangat rajin jaga diri. aku dulu selalu pergi saloon weh. rambut selagi tak lurus taknak keluar. siap ada fringe ala ala kpop. bongok kan. XD
Rambut merah , pastu pakai bulu mata hahaha  XD.



hahaha what a good day.

k lah aku pun dah tak sabar nak berubah balik macam dulu dulu.
lebih produktif. sebab ini adalah salah satu azam tahun baru aku.


till then

may god bless

xoxo 

Una Mn








Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…