Skip to main content

i dont wanna be a plain jane! :/




hey guys !

diam tak diam sekarang dah pun march. march is my fav month since it is my birth month. 
cuma berharap dimurahkan rezeki dari segala sudut anddddd selepas 3 bulan menjadi isteri orang baru aku sedar selama ni aku prejudis kepada orang berkhawin. Dulu la selalu aku fikir you just tukar status jadi isteri orang je. buat kerja rumah sikit sikit takkan penat. tapi tu dulu sekarang aku dah faham kenapa. yelah sebab dulu bila cousin aku berkhawin or kawan rapat aku tukar status aku selalu rasa diorang berubah menjadi manusia yang boring sebab dah taknak keluar dengan aku dah macam waktu diorang masih single. andddd sebelum khawin diorang suka pakai make up lepas khawin dan serabai sampai aku selalu fikir diorang pemalas.


NOW MAKAN DIRI!

hahahaha 

aku belum ada anak pun lagi dah guys tapi rupa dah macam apa . 
this is things that i try to change for good. Nak berlawa lawa sama macam zaman anak dara (lawa ke) sebab benda benda macam ni penting untuk self confidence.

sebenarnya bila dah khawin kau akan automatik jadi perfectionist. nak rumah kemas sentiasa which is good but tiring. ada keinginan nak cantikkan rumah. nak suami makan air tangan sendiri je . breakfast, lunch dinner.

you get up first and you go to sleep last sekali. benda benda ni semua adalah time consuming + energy. so sebab kau buat chores ni setiap hari jadi kau terpaksa cut time untuk berdandan dan lebih memilih masa tidur + napping.



solution?
bahagi tugas antara suami dan isteri. suami i tugas dia basuh baju, keringkan baju dan buang sampah. 
i jenis mop lantai seminggu sekali so sapu rumah i buat waktu malam. i pelik sikit. 
anddddd since i kerja office hour. i suka masak malam malam esok tu i bawak benda tu untuk bekal. breakfast makan benda sama atau sometime i buat cekodok ke, pancake, cucur bilis ke. whichever sempat. kalau ikutkan jarak dari rumah ke tempat kerja 15 minit je tapi sebab jem. i kena keluar 40 minit awal kalau nak sampai on time . KL kan.... bagilah bahagian mana mesti jem.
kalau i bangun lambat i make up kat tempat kerja je. kalau bangun awal i akan make up dekat rumah.


so far okay alhamdulillah rasa happy sebab dah boleh nampak depan mata dia nak main game ke tidur ke tak marah marah dah sebab dah nampak depan mata . kalau dulu dia tak reply message mula fikir bukan bukan . wellllll perempuan  XD



sekarang i tengah cuba balancekan kerja dengan kehidupan seharian. hope to get financial freedom as soon as possible.  sebab i don't wanna die being boring and dull.


p/s: husband ajak pergi travel tak lama lagi. doakan cuti sis lulus  XD





 

Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…