January 13, 2021

Wishlist pertama 2021 settle

 

Hi guys..

back on entry wishlist ku wishlist mu jua eh? taklah hahaha.

okay harini I nak cerita pasal kejadian şemalam dimana i Berjaya lengkapkan wishlist i

yang pertama untuk tahun ini. kalau yang baru baca blog I mesti fikir alah wishlist tahun lepas belum tentu lengkap lagi ngada ngada la. hello semekom... baca dulu entry lepas ye.... 

wishlist last year dah Selamat settle dah okay. meh la I recap.


1)settle sebahagian basar bayaran ptptn.

total last year I bayar kalau tak silap rm16 000. adalah balance lagi rm10 000 ye. jujur menyesal ambik ptptn hahahah.tapi apakan daya pandai pinjam pandailah bayar.

2) beli barang rumah 

last year memang banyak habis duit beli barang rumah. tak ingat beraap ribu tapi maman kira balık menangis la. hahaha


3)Beli kereta sendiri.

 I beli iriz pada bulan 7 last year. so cantik. yang paling I suka sebab dia ada camera reverse walaupun harga kereta dia murah je (47 ribu), lepastu boleh angkat sync dengan phone, Kalau org call boleh jawab dengan click button dengan monitor dashboard tu je. ada push start button and parking alert. so kalau nak Parking tu ada sensor la sebelum terlanggar apa apa. monitor dashboard dia macam biasa la boleh sync dengan phone boleh play Lagu dekat phone I jugak. 


4)Beli Macbook Air 2020 grey 

yang ni i beli bulan 10 Kalau tak silap. i beli Sebab i dah lama minat MacBook and i memang apple lover . 

nak beli yang pro mahal sangat pulak. for me mahal la 7 ribu 8 ribu so I ambik MacBook paling murah tapi latest. rm4399 je i beli. 


5)Beli Iphone 12 pro in graphite

yang ni ikutkan bulan 11 dah nak beli masa dia mula masuk Malaysia. tapi Sebab i tak pre order awal. stock asyik habis je. akhirnya i pre order jugak. lepas 10 hari I dapat . 



okay kalau korang tertanya tanya apa dia wishlist i yang Pertama i lengkap kan tu?

tadaaaaa... I beli Emas guys. ye korang tak salah baca. i beli emas. orang yang kenal I betul betul tahu yang I tak berapa suka pakai emas. even cincin khawin pun pakai ikut mood. i beli untuk masa depan sambil tu i boleh pakai. 



cantikkan? I ikutkan taknak pulut dakap. fikir nak rantai tangan jenis gajah pasir or coco kendi
tapi habis guys. yang tu macam cantik sikit. so takpe next time i beli lain.


ni total habis şemalam rm4230. yang cincin emas permata tu dia tak ikut gram dia ikut design .
Sebab tu gram dengan harga semasa tu kosong. ikutkan i punya harga rm1300++ tapi dapat diskaun.
merchant9 ni fav I Sebab design dia cantik cumanya ada upah la. nanti i nak try cari kedai emas tak ada upah.



habis je shopping semalam terus pergi ipc beli lunch and beli makanan hamster takut sambung lagi pkp lepasni. beli stock makanan hamster at least next month tak payah cari makanan diorang merata tempat.


I ada dapat satu berita gembira sebenarnya tapi belum boleh share lagi. semoga kita semua masing masing murah rezeki okay guys. 


k tu je for now.



ttyl

una mn





1 comment:

ika said...

Terbaik jat aset ..kelihatan cantik gittew ko ada usha x rantai kt situ ..?

Activity waktu pkp 2.0