June 11, 2014

entry bungkus satu bulan : Quality time with family and friends!

hi guysss... lama gila kan aku tak post apa apa kat sini kan?
jadual sangat pack dalam masa sebulan ni. Kejap kejap keluar dengan cousin, lepastu shopping tak ingat dunia bersama kawan office dan sidia. Dan baru baru ni sempat la jugak aku melepak di rumah maklong aku selama beberapa hari di tanjung malim.

Secara konklusinya - aku meluangkan masa masa berkualiti bersama mereka semua

Sedar tak sedar setahun dah aku bekerja, wishlist aku pun satu demi satu aku Berjaya tunaikan. Antaranya memiliki iphone. Yes iphone, actually aku beli 27 april haritu. Tapi rasa malas pulak nak buat review, but I'm considering to make one special entry for it. Like appreciation post . teheeee :D





The mines
I supposed to write this entry 3 weeks ago, I know this "cerita" kinda basi , but the excitement to tell you guys never goes away. So are you ready? (sambil gosok tapak tangan tanda tak sabar)



ready tak ready, ko dah scroll ko kenalah baca ;p

aku kena mengaku satu benda , seumur hidup aku tu lah kali pertama aku pergi the mines. Sebab aku ada satu habit, bila aku dah selesa dengan satu tempat
, aku jarang nak pergi ke tempat lain melainkan aku teringin. For now, aku memang suka pergi setia city mall, it's like my second home. Reason? toilet dia bersih. Yup, kalau fatin liyana judge the country by it's toilet, aku pulak lebih kepada judge "the mall by it's toilet" :).

Sorry , melebih lebih pulak aku cerita kan? macam lah orang peduli? ;p




bila dah first time pergi tu banyaklah jugak gambar aku ambik, tu kalau orang tengok mesti orang ingat spesis batak . Hahaha! Oh btw , aku pergi naik water taxi. Best tau rm2 je tambang.Bagi korang yang tak tahu tu, the mines ada sediakan perkhidmatan water taxi tau. Kalau korang nak naik ktm korang perlu pergi ke ktm serdang, sampai ktm serdang, korang akan Nampak jejantas. Sila naik jejantas tu dan seberang.Dah seberang tu, Sebelum turun jejantas, korang tengok sebelah kanan korang ada Nampak macam pondok, kawasan macam tasik kecik, sila pergi ke situ dalam kadar segera. Jangan risau kalau tak Nampak water taxi/boat.Sebab setiap 10 -15 minit dia akan datang . Masa aku pergi tu aku cuma tunggu 5 minit je dah sampai :) .


Perasaan aku teruja tak payah nak cakap, terasa macam dekat venice pulak. Kalaulah pihak pihak berkenaan touch up lagi kasi cantik macam venice for sure tempat ni jadi salah satu tempat tarikan pelancong dan juga rakyat biasa macam kita ni :)
cantik kan wall ni? lupa plak kat oulet mana.. yang pasti dalam the mines tu

Setelah penat bershopping bersama cousin, tengok movie dan makan bersama, Kami balik dengan  perasaan berat hati. Yelah rasa kejap je jumpa. Mula mula tu rasa nak ikut diorang balik, tapi fikirkan kerja yang menunggu terus tak jadi. Hehe tapi, selang seminggu iatu hari jumaat lepas aku pergi ke rumah makcik aku di tanjung malim. hehe  3 malam jugaklah aku tidur sana, isnin tu aku buat cuti sendiri.
Pagi sabtu aku layan ps3  cousin,  main need for speed je  yang lain aku tak pandai main. Jujur ni :D
aku siap buat video tau :)



Jannah dan Mak long. Selfie  hehe sporting kan makcik gua?

ni masa nak balik .. sebelum shopping kami isi perut dulu dengan dessert yang mengiurkan ni
Hitz caffe ni kira the best caffe la kat tanjung malim

Chochlate Queen  aku punya. Memang tak menyesal la beli. Harga dia jauh lebih murah dari mana
mana caffe, siapa siapa datang tanjung malim wajib cuba ni tau :)
ahad malam tu, kami ronda ronda sekitar tanjung malim sekitar proton city, lalu depan rumah parents
anzalna . Menurut sepupu aku la, sebab kakak dia ila kawan dengan kakak anzalna dulu.
Hamboi tak sangka ada bakat aku ni jadi paparazi kan?
That was basically how I spent my quality time. (with my family and friends)


it's  may be ironic as it sounded, " your cousins were your first friends you ever made, and most probably the only friends you can trust" . I'm not saying that I don't have real friends out there, yes I do have a couple friends, and I keep them real close. How do you know, I appreciate you as a friend?

By spending my precious time with you. Yes, I'm barely go out with my friends. If you're special, i'll ask you to go out with me.That's how I keep real friends close .



-Aries Lingo .


 notes :  is it healthy to drink lemonade everyday?


P/s: Actually aku nak masukkan video, tapi tak ada banyak masa, so... korang stalk je la instagram aku :) 




Post a Comment