Skip to main content

Sincerelybyushawls reopening day, dan shopping bersama officemate

Harini merupakan hari yang agak gembira bagi aku kerana, aku dengan kawan kawan sepejabat aku yang dua orang tu.. si pipah dan ecah telah berjaya mendapatkan gift dari sincerelybyushawl.  Dari pagi lagi masing masing dah muka excited . Tahap excited kitorang tu tak leh nak bayang .. Dari first naik kereta, otw ke sana sampai dekat traffic light depan butik tu aku dengan pipah dok menjerit jerit umpama dirasuk makhluk halus . Butik dia taklah jauh mana, kalau dari setia alam sampai sana alah tak sampai 10 minit. Kejap je ;D. Kalau
ikut highway shahpadu tu kalau tak silap terus je, dia sebelah bangunan je dengan kedai mamak pelita tu, dekat dekat dengan RHB. Alah kalau agak agak sesat , korang pasang je la GPS :)

Yang aku pergi ni dekat shah alam bukan bangi, ni alamat dia.

SINCERELYBYUSHAWLS

A-6-2, JALAN SERAI WANGI 16F,
ALAM AVENUE,
SEKSYEN 16,
40200 SHAH ALAM,
SELANGOR DARUL EHSAN


Masa dekat sinilah kejadian jerit menjerit tu berlaku. Kemain lagi ktorang menjerit jerit.. yelah tengah berhenti dekat traffic light. Hati plak dah melonjak lonjak gembira, terkinja kinja je
masing masing dalam kereta. Tu kalau Nampak dek bakal mak mertua mesti kena reject jadi menantu . ;p 


Beratur  punyalah panjang sambil pot pet pot pet. Aku syak kitorang lah manusia paling bising .
wahhh happy betul nisa kay pegang tangan aku.. haha! jangan salah anggap aku bukan lesbo. Aku minat kat dia sejak zaman college dulu tau :D ( k muka aku buruk , salah pilih filter)


Masa masuk je terus beli cepat cepat sebab nak dapatkan free gift dia. Banyak tau free gift dia! :)
Than You Sincerelybyushawl! . Dia hadkan masuk dalam satu satu masa yerlah.. kang jadi sardine lak kedai. kalau nak naik atas bila bila pun boleh tak crowded sangat. Masa kat atas ni la terjumpa dengan nisa kay, diana danielle and tasha manshahar! :)

Ni la owner dia kalau tak silap(kalau silap maafkan saya) cute cute je orangnya. Nak ambik berkat kena la rapat rapatkan saf hehe

Tasha Manshahar comel je manusia ni! :)
Nisa Kay dengan officemate gua.


Arghh  lawa betul diana danielle ni!!!


Masa dah balik office hehe kami bertiga punya . Yang Paperbag keras ni dalam dia ada gift,
Yang kat belakang tu paperbag barang yang kami beli kat butik tu. kami  masing masing. Kami Masing Masing beli tudung dengan baju dekat situ. Dan kami berhasrat nak datang lagi nanti :)






Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…