March 9, 2015

Girls day out : hari yang suram di publika dan sunway pyramid yang menceriakan hati!

 
 
Assalamualaikum , hai..
khamis lepas aku ada job interview di Bandar tasik selatan .itulah job interview yang aku paling menyesal pergi!
seumur hidup ini kali pertama, aku hadiri interview yang sangat sangat
prejudis. Aku diminta bukak tudung kalau nakkan kerja tu.Gaji ditawarkan amat menarik tapi bagi aku rezeki ni terutamanya duit bukan manusia tentukan. Jadi aku pun tolak offer itu. Sad but true, this is how company works these days. Aku ditawarkan jawatan sebagai quantity surveyor pada asalnya, tapi oleh sebab dia tengok aku ni spesis boleh bercakap dia nak letak aku dekat position dekat sales . Korang mesti terfikir kenapa kena bukak tudung pulak sedangkan ramai je orang lain pakai tudung kerja sales elok je? This company is manufacturer company. Dia buat rumput palsu, trek sukan untuk stadium so dia perlukan projek projek tu. Dan untuk dapatkan projek projek tu aku kenalah jumpa individu berpengaruh. Skop kerja pun tak berapa senonoh. Kalau individu tu nak pergi club aku kena teman dia pergi club. Pendek cerita I MUST entertain him.Aku kena buat apa saja cara untuk dapatkan projek tu supaya poket bos aku tebal, supaya bank dia penuh nombor dan demi kelangsungan hidup diri sendiri. Ini bukan aku reka cerita ini adalah butiran yang keluar dari "bakal boss tak jadi" aku. Kalau aku tak pakai tudung pun aku takkan buat kerja macam tu inikan pulak sekarang waktu aku tengah cuba istiqamah bertudung. Lepas interview tu aku nekad nak business dari rumah jelah sementara aku dapat kerja yang sesuai dan kalau aku tak dapat dapat gak kerja aku akan teruskan je dengan bussines .aku takkan mention nama company ni tapi kalau ada sesiapa nak tahu aku akan email sorang sorang. Reaksi aku masa tu ? korang rasa?
aku sebagai perempuan dan pelakon serba boleh (perasan) aku menolak secara baik tapi disisi tepi buat muka bengang siap kepal penumbuk. aku buat rupa ayu sedangkan keinginan menerajang beliau adalah sangat sangat tinggi ketika itu. Kemudian untuk melepaskan stress dan rasa bengang itu tadi aku
 ajak cousin aku ke publika . Yelah aku saja je la nak tengok apa yang menarik memandangkan ramai sangat suka pergi sana. tak sampai setengah jam kami keluar balik! hahaha mungkin tempat tu tak berapa sesuai dengan kami. aku memang tak berapa suka tempat hang out yang senyap je, lepastu tak ada aktiviti sangat yang boleh dibuat.
 
ini gambar masa dalam kereta tengah otw nak ke tempat parking.
publika ni dia lebih kurang macam one city. Ada office and banyak restaurants and caffe , klinik kecantikan dan juga tempat barang berjenama.
 
\
inside the publika ada hiasan tanglung tak berapa ramai orang sekitar sendiri.
Automatik rasa boring kau! :)
 
 
 
Oleh sebab aku ni kaki wayang dan aku ada cerita yang aku nak tengok , so aku ajak cousin aku ke sunway pyramid. Aku berhajat nak tengok kingsman the secret service, mujur ada seat lagi walaupun seat depan sekali! Sementara tunggu showtime kami pun pergilah makan dulu. Haritu tekak rasa nak chatime , so kami bungkus chatime lepastu bawak ke texas chicken. and... happiness restored! Sunway pyramid menceriakan hariku! Macam ni la baru day out. ada bunyi bising, ada music,pameran kasut Cinderella anddddd baju baju yang memanggil manggil untuk di beli =-=' . lepas ni nak saving sikit side income dari bussines ni sebab aku ingat nak ajak cousin aku pergi tempat tempat menarik di Malaysia atau Negara jiran sebelum menamatkan zaman bujang. Wish me luck korang! :D
 
 

Post a Comment

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...