Skip to main content

Girls day out : hari yang suram di publika dan sunway pyramid yang menceriakan hati!

 
 
Assalamualaikum , hai..
khamis lepas aku ada job interview di Bandar tasik selatan .itulah job interview yang aku paling menyesal pergi!
seumur hidup ini kali pertama, aku hadiri interview yang sangat sangat
prejudis. Aku diminta bukak tudung kalau nakkan kerja tu.Gaji ditawarkan amat menarik tapi bagi aku rezeki ni terutamanya duit bukan manusia tentukan. Jadi aku pun tolak offer itu. Sad but true, this is how company works these days. Aku ditawarkan jawatan sebagai quantity surveyor pada asalnya, tapi oleh sebab dia tengok aku ni spesis boleh bercakap dia nak letak aku dekat position dekat sales . Korang mesti terfikir kenapa kena bukak tudung pulak sedangkan ramai je orang lain pakai tudung kerja sales elok je? This company is manufacturer company. Dia buat rumput palsu, trek sukan untuk stadium so dia perlukan projek projek tu. Dan untuk dapatkan projek projek tu aku kenalah jumpa individu berpengaruh. Skop kerja pun tak berapa senonoh. Kalau individu tu nak pergi club aku kena teman dia pergi club. Pendek cerita I MUST entertain him.Aku kena buat apa saja cara untuk dapatkan projek tu supaya poket bos aku tebal, supaya bank dia penuh nombor dan demi kelangsungan hidup diri sendiri. Ini bukan aku reka cerita ini adalah butiran yang keluar dari "bakal boss tak jadi" aku. Kalau aku tak pakai tudung pun aku takkan buat kerja macam tu inikan pulak sekarang waktu aku tengah cuba istiqamah bertudung. Lepas interview tu aku nekad nak business dari rumah jelah sementara aku dapat kerja yang sesuai dan kalau aku tak dapat dapat gak kerja aku akan teruskan je dengan bussines .aku takkan mention nama company ni tapi kalau ada sesiapa nak tahu aku akan email sorang sorang. Reaksi aku masa tu ? korang rasa?
aku sebagai perempuan dan pelakon serba boleh (perasan) aku menolak secara baik tapi disisi tepi buat muka bengang siap kepal penumbuk. aku buat rupa ayu sedangkan keinginan menerajang beliau adalah sangat sangat tinggi ketika itu. Kemudian untuk melepaskan stress dan rasa bengang itu tadi aku
 ajak cousin aku ke publika . Yelah aku saja je la nak tengok apa yang menarik memandangkan ramai sangat suka pergi sana. tak sampai setengah jam kami keluar balik! hahaha mungkin tempat tu tak berapa sesuai dengan kami. aku memang tak berapa suka tempat hang out yang senyap je, lepastu tak ada aktiviti sangat yang boleh dibuat.
 
ini gambar masa dalam kereta tengah otw nak ke tempat parking.
publika ni dia lebih kurang macam one city. Ada office and banyak restaurants and caffe , klinik kecantikan dan juga tempat barang berjenama.
 
\
inside the publika ada hiasan tanglung tak berapa ramai orang sekitar sendiri.
Automatik rasa boring kau! :)
 
 
 
Oleh sebab aku ni kaki wayang dan aku ada cerita yang aku nak tengok , so aku ajak cousin aku ke sunway pyramid. Aku berhajat nak tengok kingsman the secret service, mujur ada seat lagi walaupun seat depan sekali! Sementara tunggu showtime kami pun pergilah makan dulu. Haritu tekak rasa nak chatime , so kami bungkus chatime lepastu bawak ke texas chicken. and... happiness restored! Sunway pyramid menceriakan hariku! Macam ni la baru day out. ada bunyi bising, ada music,pameran kasut Cinderella anddddd baju baju yang memanggil manggil untuk di beli =-=' . lepas ni nak saving sikit side income dari bussines ni sebab aku ingat nak ajak cousin aku pergi tempat tempat menarik di Malaysia atau Negara jiran sebelum menamatkan zaman bujang. Wish me luck korang! :D
 
 

Comments

Zierwa Zainal said…
ish.. ada juga ea yg company mcm tu skli?fuh..tkut zz dgr.. harapnya, una cpt dpt kerja.. :)

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…