March 13, 2015

Movie Review : Kingsman The Secret Service







Kingsman the secret service mengisahkan tentang satu agensi perisikan rahsia  yang dipelopori golongan bangsawan di uk. Pada  permulaan cerita adalah disebuah bilik tahanan di mana salah seorang rekruit kingsman berkorban nyawa semasa menyelamat ketuanya "galahart". Galahart yang terhutang budi kepada keluarga rekruit tersebut kemudiannya menawarkan pertolongan kepada isteri si pelatih dan anak mereka yang masih kecil bernama eggsy. Beberapa tahun berlalu , eggsy membesar bersama ibu dan bapa tirinya dan adiknya . Bapa tirinya merupakan ketua samseng di kawasan tempat tinggalnya, ini menyebabkan hidupnya terumbang ambing. Pada suatu hari dia terlibat dalam satu kes sehingga di tangkap polis dan ketika di penjara dia tergerak hati untuk cuba mendail nombor yang seperti diberitahu oleh ibunya (nombor galahart). Seteah menghubungi nombor tersebut dia telah diikat jamin oleh galahart. Setelah pertemuan mereka , galahart nekad untuk menolong eggsy , dan eggsy di ambil menjadi anak buahnya untuk diserap masuk menjadi spy kingsman.Namun sebelum dia layal menjadi agen sah kingsman , dia harus menjalani latihan dibawah selian merlin. Di scene lainnya , valentine seorang individu yang kaya melancarkan misi jahatnya dalam penubuhan dunia baru. Galahart tugaskan untuk menyiasat kes itu.Dan hal itu dihidu valentine. Dalam masa yang sama pemilihan dan latihan untuk agen kingsman terbaru sedang berlangsung. Dapatkan eggsy mengharungi ujian tersebut. Mampukah eggsy membantu galahart menyelamatkan dunia? adaah dia lulus ujian untuk menjadi agen  kingsman? 



Tengoklah sendiri

Genre : action +comedy
Star Rated : 10 star out of 10 
Main cast : Taron egerton Sebagai Eggsy
                                       Colin Firth Sebagai Galahart ( Harry Hart)
                  Mark Strong  Sebagai Merlin
                               Samuel El Jackson Sebagai Valentine


adakah aku suggest korang tengok filem ni??? 
Highly recommended! guys cerita ni masuk list wajib tengok tau! 
Tak terlalu ganas , dan dalam aksinya adalah part part kelakar dia. 
Kalau ada masa rasa nak tengok lagi je! :D









Post a Comment