Skip to main content

Movie Review : Kingsman The Secret Service







Kingsman the secret service mengisahkan tentang satu agensi perisikan rahsia  yang dipelopori golongan bangsawan di uk. Pada  permulaan cerita adalah disebuah bilik tahanan di mana salah seorang rekruit kingsman berkorban nyawa semasa menyelamat ketuanya "galahart". Galahart yang terhutang budi kepada keluarga rekruit tersebut kemudiannya menawarkan pertolongan kepada isteri si pelatih dan anak mereka yang masih kecil bernama eggsy. Beberapa tahun berlalu , eggsy membesar bersama ibu dan bapa tirinya dan adiknya . Bapa tirinya merupakan ketua samseng di kawasan tempat tinggalnya, ini menyebabkan hidupnya terumbang ambing. Pada suatu hari dia terlibat dalam satu kes sehingga di tangkap polis dan ketika di penjara dia tergerak hati untuk cuba mendail nombor yang seperti diberitahu oleh ibunya (nombor galahart). Seteah menghubungi nombor tersebut dia telah diikat jamin oleh galahart. Setelah pertemuan mereka , galahart nekad untuk menolong eggsy , dan eggsy di ambil menjadi anak buahnya untuk diserap masuk menjadi spy kingsman.Namun sebelum dia layal menjadi agen sah kingsman , dia harus menjalani latihan dibawah selian merlin. Di scene lainnya , valentine seorang individu yang kaya melancarkan misi jahatnya dalam penubuhan dunia baru. Galahart tugaskan untuk menyiasat kes itu.Dan hal itu dihidu valentine. Dalam masa yang sama pemilihan dan latihan untuk agen kingsman terbaru sedang berlangsung. Dapatkan eggsy mengharungi ujian tersebut. Mampukah eggsy membantu galahart menyelamatkan dunia? adaah dia lulus ujian untuk menjadi agen  kingsman? 



Tengoklah sendiri

Genre : action +comedy
Star Rated : 10 star out of 10 
Main cast : Taron egerton Sebagai Eggsy
                                       Colin Firth Sebagai Galahart ( Harry Hart)
                  Mark Strong  Sebagai Merlin
                               Samuel El Jackson Sebagai Valentine


adakah aku suggest korang tengok filem ni??? 
Highly recommended! guys cerita ni masuk list wajib tengok tau! 
Tak terlalu ganas , dan dalam aksinya adalah part part kelakar dia. 
Kalau ada masa rasa nak tengok lagi je! :D









Comments

Zierwa Zainal said…
nak try tgok la nnt.. sbb zz cuma tgok kalau org review kata best je..haha
izzati husna said…
hehehe anti tengoklah best hehehe .. haritu tengok seat depan pun sanggup.. :D

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…