Skip to main content

Product Review : Laneige BB Cushion



Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerja dia.. tak payah cakap banyak... Hahaha so mama aku pun ambik pore filler.. Tapi serious weh .. bb cushion laneige ni meskipun harga dia mahal sikit daripada bb cream lain.. tapi kualiti dia cenggini haaa.... Bagus! Aku pun nampak mama macam puas hati je dapat benda tu. dengan hanya rm150 ko dapat 1 bb cream bersama refillnya sekali! :D. sesuai sangat untuk orang yang bekerja, kadang kadang berpeluh and tak boleh pakai make up tebal macam mama aku. Mama aku ni jururawat mana  boleh nak mekap tebal sangat. so bb cushion ni memang sesuai sangatlah dengan dia. lepas pakai bb cushion ni takpayah tekap bedak pun takpe. dia pnya tekstur bila kena dekat kulit macam brown glowing dan memang sekata dengan kulit. Dapat free membership dan free lambakan sampel sampel untuk produk skincare diorang. Antara aku dengan mama aku dapat ialah water bank essence. Aku dah try sample skincare diorang dan bercadang nak pakai skincare diorang tu. untuk pengetahuan korang ketika ini aku cuma pakai pencuci muka saja. aku tak pakai krim siang ke malam ke tak pakai langsung. Toner ke moisturizer ke langsung tak!. Memandangkan aku ni sedang meningkat usia jadi aku kenalah start jaga kulit ni betul tak?






FAQ (FREQUENTLY ASK QUESTION)

1)Berapa lama bb cushion ni boleh bertahan?
Kalau pakai setiap hari  bb cream dan refillnya boleh guna sehingga 3 bulan. Jimat kan?

2)Bb cushion ni ada spf ke ?
ada 50 spf .

3)Bb cushion ni produk dari mana?
Produk Korea! :D

4) Apa produk lain selain BB cushion ni yang bagus dan boleh dicuba?

   Mascara Laneige 
   +- Rm80 ( betul betul memanjangkan bulu mata, sekata dan tak berketul.

  Lipstick Laneige  
 Tak ingat harga tapi lipstick laneige ni ada macam-macam jenis antara yang  famous two tone lip bar.Boleh buat gradient lips dengan shades berbeza .


gambar ihsan google


yang dua ni je aku dah try kalau skincare highly suggested water bank essence. Kulit ko betul betul rasa macam kulit bayi. Lembut dan empuk! 



lepas je kami "menetap" di parkson selama sejam kami pergi beli chatime dan terus menuju ke kfc gara gara 
perut lapar tak ingat donnniaa . 

sekian , itu sahaja aku nak cerita. 


 till next entry . bye! 






1 comment

Popular posts from this blog

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…