Skip to main content

Movie Review : Run All night




Run all night mengisahkan tentang seorang lelaki  bernama jimmy conlon yang berusaha sedaya upaya menyelamatkan nyawa anaknya michael conlon daripada dibunuh orang suruhan rakan baiknya sendiri iaiti shawn miguare. Persahabatan jimmy dan shawn menyebabkan dia sanggup berbuat apa sahaja termasuk membunuh sepupunya billy pada beberapa tahun yang lalu. Ini kerana billy ingin melaporkan kegiatan pengedaran dadah shawl kepada pihak polis. demi melindungi anaknya dan mengelakkan anak dan isterinya dari diburu musuh musuhnya.. dia meninggalkan michael membuatkan anaknya benci padanya. Namun itu tidak sedikitpun mengubahkan kasih sayang jimmy. Masalah berpunca  daripada danny anak kepada shawn yang berhasrat untuk melibatkan diri dalam pengedaran dadah secara besar besaran . Namun hasratnya ditentang shawn kerana tidak mahu peristiwa lama berulang dan kejadian buruk menimpa anaknya . Oleh itu pemilik dadah tersebut ingin menuntut wangnya  kembali. Mereka menaiki limousin yang kebetulannya dipandu michael ke rumah danny. Disitu mereka ditembak oleh danny dan kejadiaan itu dilihat oleh michael. Demi mengelakkan tembelangnya pecah , danny memburu michael sehingga ke rumahnya. Jimmy yang secara kebetulan berada di tempat kejadian telah menembak danny untuk menyelamatkan anaknya. Dia telah menelefon shawn untuk memaklumkan bahawa dia terpaksa menembak danny. Shawn yang tidak dapat menerima hakikat kehilangan anak tunggalnya menyimpan dendam. Dia bersumpah akan membunuh anak sahabatnya demi menuntut bela atas pemergiaan danny. Dalam masa yang sama pihak polis yang telah bersubahat dengan shawn telah mereka bukti palsu mengenai kematian 2 orang pengedar dadah di rumah danny untuk menampakkan ia adalah salah michael dan jimmy. Dalam masa tak sampai beberapa jam, mereka telah diumumkan sebagai orang paling dikehendaki polis. bersquad squad polis dikerahkan untuk memberkas mereka namun gagal. Shawn yang tidak berpuas hati mengupah pembunuh upahan terhandal untuk membunuh mereka. Mampukah jimmy menyelamatkan anaknya dari dibunuh? mampukah michael untuk terus hidup dan melindungi keluarganya yang turut diancam pembunuh upahan tersebut? saksikan di pawagam berhampiran





Movie rated : 3 1/2 star
Genre : Action
Do i suggest for you to watch this movie ? : Yes for adult but not for kids..



P/s: Baru tahu MBO card free. baru buat semalam ;D

Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…