Skip to main content

Movie Review : Pride Prejudice And Zombies





pride prejudice and zombies ni adalah sebuah cerita mengenai serangan zombie ke atas england amnya yang menyebabkan ribuan rakyat mati dan bertukar menjadi zombie akibat wabak tersebut, di awal plot menceritakan tentang satu keluarga miskin yang melatih anak anak perempuan mereka untuk bertempur dengan zombie dan juga seorang leftenan muda yang kaya namun agak dingin bernama darcy. darcy mempunyai kepakaran mengesan kehadiran zombie. tekadnya hanya satu. beliau mahu menghapuskan semua zombie yang ada. di satu majlis tari menari keluarga kenamaan kaya raya bernama bingley, gadis gadis yang berasal dari keluarga miskin itu telah dijemput. disitu bingley telah jatuh hati pada jane , salah satu daripada adik beradik miskin itu. Ketika itu jugalah lizzy bertemu dengan darcy. kedua duanya telah jatuh cinta pandang pertama namun mereka bermati matian menafikan perasaan itu. pada masa yang sama , lizzy telah dijodohkan dengan collins, sepupunya namun lizzy menolak. Pada suatu hari lizzy diperkenalkan kepada wickham, lizzy hampir tertawan pada wickham , namun sikap dingin darcy terhadap wickham menimbulkan tanda tanya. rupanya wickham adalah bekas anak angkat kepada bapa darcy. berlaku konflik mengakibatkan mereka bermusuh. lizzy yang tidak ketahui apa apa mudah terpengaruh hasutan wickham untuk membenci darcy. Darcy kemudiannya menghantar surat menjelaskan segala galanya. Namun keadaan semakin rumit apabila adik lizzy  diculik oleh wickham lalu di bawa ke st lazarus (KOTA DIPENUHI ZOMBIE). Mampukah lizzy menyelamatkan adiknya? adakah darcy, bingley,jane dan lizzy dapat mempertahankan kota london?






korang kena tengok


sorrylah kalau cara aku describe cerita ni macam gelojoh tapi seriously cerita ni best gila.

movie rated : 1 trillion star
genre : action, romantic and horror
cast members : lily james sebagai elizabeth benneth (lizzy)
                       sam riley sebagai mr darcy
                       doughlas booth sebagai bingley
                       belle heathcote sebagai jane benneth
                       jack huston sebagai wickham 
                       
                        

ni kategori must watch tau. aku not sure benda ni 18 sx ke tak cuma scene dia just kissing no bed scene. 




dalam cerita ni memang bingley nampak hensem tapi kalau dari segi karakter aku prefer darcy lagi because dia punya ketegasan tu hehe . 






p/s: kalau belum tengok sila tengok okay guys? k aku dah mengantuk ni bye bye :)
Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…