February 21, 2016

Movie Review : Pride Prejudice And Zombies





pride prejudice and zombies ni adalah sebuah cerita mengenai serangan zombie ke atas england amnya yang menyebabkan ribuan rakyat mati dan bertukar menjadi zombie akibat wabak tersebut, di awal plot menceritakan tentang satu keluarga miskin yang melatih anak anak perempuan mereka untuk bertempur dengan zombie dan juga seorang leftenan muda yang kaya namun agak dingin bernama darcy. darcy mempunyai kepakaran mengesan kehadiran zombie. tekadnya hanya satu. beliau mahu menghapuskan semua zombie yang ada. di satu majlis tari menari keluarga kenamaan kaya raya bernama bingley, gadis gadis yang berasal dari keluarga miskin itu telah dijemput. disitu bingley telah jatuh hati pada jane , salah satu daripada adik beradik miskin itu. Ketika itu jugalah lizzy bertemu dengan darcy. kedua duanya telah jatuh cinta pandang pertama namun mereka bermati matian menafikan perasaan itu. pada masa yang sama , lizzy telah dijodohkan dengan collins, sepupunya namun lizzy menolak. Pada suatu hari lizzy diperkenalkan kepada wickham, lizzy hampir tertawan pada wickham , namun sikap dingin darcy terhadap wickham menimbulkan tanda tanya. rupanya wickham adalah bekas anak angkat kepada bapa darcy. berlaku konflik mengakibatkan mereka bermusuh. lizzy yang tidak ketahui apa apa mudah terpengaruh hasutan wickham untuk membenci darcy. Darcy kemudiannya menghantar surat menjelaskan segala galanya. Namun keadaan semakin rumit apabila adik lizzy  diculik oleh wickham lalu di bawa ke st lazarus (KOTA DIPENUHI ZOMBIE). Mampukah lizzy menyelamatkan adiknya? adakah darcy, bingley,jane dan lizzy dapat mempertahankan kota london?






korang kena tengok


sorrylah kalau cara aku describe cerita ni macam gelojoh tapi seriously cerita ni best gila.

movie rated : 1 trillion star
genre : action, romantic and horror
cast members : lily james sebagai elizabeth benneth (lizzy)
                       sam riley sebagai mr darcy
                       doughlas booth sebagai bingley
                       belle heathcote sebagai jane benneth
                       jack huston sebagai wickham 
                       
                        

ni kategori must watch tau. aku not sure benda ni 18 sx ke tak cuma scene dia just kissing no bed scene. 




dalam cerita ni memang bingley nampak hensem tapi kalau dari segi karakter aku prefer darcy lagi because dia punya ketegasan tu hehe . 






p/s: kalau belum tengok sila tengok okay guys? k aku dah mengantuk ni bye bye :)
Post a Comment