Skip to main content

try and error , different people different view and welcome to the new phase






dalam  hidup aku ni. aku banyak mencuba. banyak benda benda baru aku cuba. sebab aku nak bagi diri aku peluang . if things goes wrong , aku try lagi. kalau memang tak sesuai jugak i'll start on another. so macam aku cakap before ni aku ada involve dalam satu lagi benda baru. benda yang before ni aku tak diexposed pun.semua benda anda pros and cons kan. sesuailah untuk orang yang nak ada syarikat sendiri in the future. aku ? tak teringin ke? gila tak teringin. tapi sebab aku tak suka ada string attached aku simply let it go. kau ingat senang senang orang nak bagi kau jadi ceo? modal dah la kau tak keluar langsung. cuma usaha je. ilmu semua company provide confirm la ada perjanjian. kalau aku jumpa benda ni masa umur aku 21 tahun ke aku rasa boleh kot . tapi aku jumpa benda ni masa umur aku 25. yang mana tahun depan kemungkinan aku akan berkhawin.so i decided this is wasn't for me .


pada aku ya, kita memang digalakkan bekerja keras di usia muda, tapi kita juga berhak nak tentukan hidup macam mana kita nak. aku nak kerja keras dalam masa yang sama ada masa untuk keluarga. taknaklah kerja kerja sampai lupa ada mak ayah, ada keluarga sendiri nanti. rumahtangga kemana, kerjaya je aku kejar tak boleh jugak kan? so takpelah. 


different people different view kan? 


since aku dah involved 2 minggu . 2 minggu tu ya tuhan seriously ALLAH je tahu macam mana sibuknya aku. sibuk sampai lupa makan. kau ingat aku spesis lupa makan macam tu ke? aku tanya partner selalu ke macam tu? diorang kata memang hari hari.


ADA DUIT TAK ADA LIFE JUGA TAK BERGUNA GUYS.



everything should in BALANCE.

if i stay a lil bit longer , bulan 5 aku kena pergi phuket for work purposes as well as travel. ye bila fikir balik waaa macam seronok company tanggung. tapi tak habis habis dengan kerjalah kau. 




aku rasa if i want to make my own money, aku boleh je replicate method diorang ni balik , work ethic diorang tu aku boleh tiru. very sistematik. impian aku nak berjaya macam dian je cukuplah. 



tapi sementara itu, aku dah dapat kerja lain. managing related. aku bercadang nak kerja sampai before aku khawin je kot. khawin je aku nak duduk rumah. bussiness kat rumah je. sebab aku nak bakal anak anak aku membesar depan mata aku. haha sweet tak iolzzz? ekhem kalau suami sakit boleh jaga.



mesti korang menyampah kan? ;p


p/s: oh ya aku nak kena keluar ni ada hal. hahaha mengganggur pun busy. 




Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…