Skip to main content

Movie Review : Gods Of Egypts








gods of egypts mengisahkan tentang dewa dewa purba yang dianggap tuhan oleh masyarakat mesir di zaman lampau. ianya bermula dengan kerajaan mesir yang diperintah dewa yang juga bertindak sebagai raja bernama asiros . asiros mempunyai adik bernama set. mereka berdua merupakan anak kepada dewa cahaya bernama Ra. setelah asiros tua, asiros ingin menyerahkan takhtanya kepada anaknya Horus. di hari pertabalah horus, set yang iri hati telah membuat huru hara. dia telah membunuh abang kandungnya sendiri, dan mengambil bebola mata milik horus yang mempunyai kebolehan melihat dari jauh (all seeing eyes). Horus yang hampir dibunuh telah diselamatkan oleh kekasihnya. Hathor rela menyerahkan dirinya kepada set sebagai ganti nyawa horus. horus di tempatkan di makam lama, ditinggalkan seorang diri. para para dewa yang cuba menentang telah dibunuh satu persatu oleh set. keadaan egypt semakin huru hura.pada masa yang sama, seorang manusia bernama bek nekad menyelamatkan kekasihnya yang dijadikan hamba oleh orang suruhan set.zoya(kekasih bek) meyakinkan zed untuk mencuri mata milik horus di tempat simpanan emas milik set, supaya egypt kembali aman. Namun setelah mata dicuri , konco konco set dengan segera dapat mengesannya. mereka sempat melarikan diri namun, zoya telah dipanah ketika perjalanan ke tempat horus di bunuh. zoya akhirnya meninggal dunia. Bek menemui horus untuk memberikan matanya namun dengan syarat nyawa zoya dikembalikan. Halangan demi halangan dilalui mereka untuk merampas kembali takhta kerajaan dan mengembalikan keamanan di egypt. dapatkan horus menyelamatkan zoya? adakah bek mampu bertahan dari serangan set? apakah yang terjadi kepada Ra dan dewi hathor ketika set merampas egypt?



tengok sendiri. sorry kalau ulasan tak best. 


hahaha cerita ni memang best gila.

grafik : cantik gila
berapa bintang? : 89 trillion bintang
fav cast : bek sebab dia kelakar

Main Cast : Brenton Thwaites sebagai Bek
                    Nikolaj Coster Waldau sebagai Horus
                    Gerard Butler Sebagai Set 
                    Courtney Eaton Sebagai Zoya 
                    Elodie Young Sebagai Hathor
                    Geoffry Rush Sebagai Ra


Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…