Skip to main content

una and the interview story : a big JUMP and thank you MR KEN.




hey guys,
harini aku nak share pengalaman interview aku untuk entah kali ke berapa. since i went through a lot aku rasa tak salah aku share. company aku apply kerja ni dia satu company berkaitan bussines event management and finance jugak. boleh kata sales oriented la. i met the director himself today . and it was a 30 minutes interview. aku di interview sekali dengan seorang gadis bernama najwa. okay talking about my competitor she was actually really good. dia punya bahasa inggeris guys. kalau dengar boleh ternganga.oh the owner pulak mr ken seorang yang easy going. aku boleh nampak dia ni sebagai seorang yang goal oriented. dia dah cakap pasal matlamat hidup dia. semua benda dia cerita. and aku pulak? hahaha . dia kata it was a big jump from  construction to management.  ya i heard that 4 months ago when i join  twelve cupcakes.


aku memang BERMINAT sangat sangat dengan  bussiness cuma aku nak minat tu tukar jadi DESPERATE. sebab orang DESPERATE ni je yang berjaya. if your eager to succes is aa great as your eager to breath , then you'll achieve your goals. ni semua orang berjaya cakap. Aku kena start cari BIG WHY kenapa aku nak berjaya dalam hidup aku.


aku mengaku aku relaks selama ni sebab aku fikir mama abah mampu tanggung aku. aku selalu fikir aku ada backup. 90% manusia berjaya kat dunia ni berusaha bersungguh sungguh sebab pemikiran diorang tak sama macam aku. kadang kadang feeling SECURE pun tak bagus jugak. so INSECURITIES ni kadang kadang bagus jugak untuk kehidupan kita.


SO PLEASE BEING  INSECURE IN A GOOD WAY.


i am shorlisted for second round interview so tak sabar tunggu esok. what ever the result  would be 
aku terima dengan hati terbuka. sebenarnya dekat dalam diri aku ni masih seorang kanak kanak , aku rasa takut dengan perubahan. aku rasa takut dengan semua benda tapi aku percaya takdir tuhan. 

ALLAH IS A BEST PLANNER. PUT YOUR TRUST ON HIM.


dalam masa 30 minit mr ken dah berjaya bukak mata aku. dulu aku pandang enteng pasal benda benda ni. tapi dalam masa 30 minit je aku dah belajar banyak benda imagine what would i learn tomorrow? esok 3 jam punya interview. i need to open up for change. mana tahu maybe ini yang aku tunggu selama ni?



kalau tak pun aku terima dan tak kecewa .sebab mr ken dah ajar aku banyak benda.

thank you mr ken :)




lepas interview aku pergi naik lrt ke kl sentral and makan bibimbap and fruitbingsoo dekat nu sentral 
sedap beb. aku dah pernah  buat review pasal makanan ni so rajin rajin la cari k?




Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…