Skip to main content

una and the interview story : a big JUMP and thank you MR KEN.




hey guys,
harini aku nak share pengalaman interview aku untuk entah kali ke berapa. since i went through a lot aku rasa tak salah aku share. company aku apply kerja ni dia satu company berkaitan bussines event management and finance jugak. boleh kata sales oriented la. i met the director himself today . and it was a 30 minutes interview. aku di interview sekali dengan seorang gadis bernama najwa. okay talking about my competitor she was actually really good. dia punya bahasa inggeris guys. kalau dengar boleh ternganga.oh the owner pulak mr ken seorang yang easy going. aku boleh nampak dia ni sebagai seorang yang goal oriented. dia dah cakap pasal matlamat hidup dia. semua benda dia cerita. and aku pulak? hahaha . dia kata it was a big jump from  construction to management.  ya i heard that 4 months ago when i join  twelve cupcakes.


aku memang BERMINAT sangat sangat dengan  bussiness cuma aku nak minat tu tukar jadi DESPERATE. sebab orang DESPERATE ni je yang berjaya. if your eager to succes is aa great as your eager to breath , then you'll achieve your goals. ni semua orang berjaya cakap. Aku kena start cari BIG WHY kenapa aku nak berjaya dalam hidup aku.


aku mengaku aku relaks selama ni sebab aku fikir mama abah mampu tanggung aku. aku selalu fikir aku ada backup. 90% manusia berjaya kat dunia ni berusaha bersungguh sungguh sebab pemikiran diorang tak sama macam aku. kadang kadang feeling SECURE pun tak bagus jugak. so INSECURITIES ni kadang kadang bagus jugak untuk kehidupan kita.


SO PLEASE BEING  INSECURE IN A GOOD WAY.


i am shorlisted for second round interview so tak sabar tunggu esok. what ever the result  would be 
aku terima dengan hati terbuka. sebenarnya dekat dalam diri aku ni masih seorang kanak kanak , aku rasa takut dengan perubahan. aku rasa takut dengan semua benda tapi aku percaya takdir tuhan. 

ALLAH IS A BEST PLANNER. PUT YOUR TRUST ON HIM.


dalam masa 30 minit mr ken dah berjaya bukak mata aku. dulu aku pandang enteng pasal benda benda ni. tapi dalam masa 30 minit je aku dah belajar banyak benda imagine what would i learn tomorrow? esok 3 jam punya interview. i need to open up for change. mana tahu maybe ini yang aku tunggu selama ni?



kalau tak pun aku terima dan tak kecewa .sebab mr ken dah ajar aku banyak benda.

thank you mr ken :)




lepas interview aku pergi naik lrt ke kl sentral and makan bibimbap and fruitbingsoo dekat nu sentral 
sedap beb. aku dah pernah  buat review pasal makanan ni so rajin rajin la cari k?




Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…