Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2016

kreatif

sometimes we can't really write or tell anyone about how we feel. sekarang aku dalam musim bunga bunga. tak tahu nak kata bunga bunga apa. aku mampu post post lagu berkaitan je. seronok jugak rasa macam ni sebenarnya. biasanya bila rasa camni otak aku lebih kreatif. 





oh ya, life sekarang busy dan boleh kata ada waktu stress ada waktu gembira. aku harap aku kuat semangat. berapa lama aku kat sini aku pun tak pasti.  aku cuba la sedaya upaya.moga ALLAH kuatkan semangat aku.  aminnn tu jelah aku mintak.
aku redha dengan segala ujian dan moga rezeki melimpah ruah mengalir dalam hidup  aku selepas ni. aku harapm yang mana rapat dengan aku boleh berhenti seketika tanya pasal hal hal lama. hal hal yang aku taknak ingat. 

let me choose, let me decide for my own life.



p/s: it is not too much to ask kan?



faham ke tak faham?

ola people.

harini aku rasa disakat sampai menangis oleh si gila shyafiq and tara. mati mati aku ingat phone kesayangan aku dah hilang . bila shafiq nampak aku dah start nangis baru reti nak pulangkan phone aku balik. tak pasal pasal tara kena bising. bila ingat balik kelakar la pulak. haish sabar je la nasib baik aku sayangkan korang kalau tak putus kawan! hahahaha 


oh ye sejak dua menjak ni emosi aku ak berapa stabil sikit. kekadang tu happy , sedih . biasalah manusia ni hidup ada pressure kan. aku tak suka orang pressure aku sebenarnya. aku rasa macam segala keputusan pasal hidup aku patut di tangan aku bukan orang lain sebab aku pun selama ni tak masuk campur hal peribadi orang. so equal lah kan ?


bab kerja pulak makin lama makin banyak aku belajar. bila aku tanya shyafiq dia kata ada banyak benda dia tak ajar aku lagi. fokus aku sekarang nak pick up sebanyak mana ilmu yang boleh dari mamat tu since dia ni perfectionist tahap dewa so banyaklah benda dia tahu. aku ni karang ikut kepal…

can you take a break?

aku selalu rasa irritate with people yang asyik dia je betul. asyik dia je suci murni orang lain banyak dosa. serious aku rasa annoyed. macam konfirm je hari hari diri sendiri melahirkan pahala. aku banyak mendiamkan diri sebab aku rasa unnecessary untuk bagi feedback since it doesn' lead to any positive things pun. 



cuma aku ak boleh terima bila orang pertikaikan pasal rezeki aku. why?
aku rasa macam benda tu tak perlu pun. kau bukan tuhan. apa hak kau?


since you are not getting any richer than before pun bila kau  cakap pasal orang ni. apa yang  aku nampak kau ni pathetic. yes,.. pathetic . sebab kau tak ada apa pun sebenarnya tapi sebab kau nak perhatian kau downgrade hidup orang. tuhan je tahu betapa menyedihkannya hidup kau sebab hati kau busuk. sedih. orang yang kau dengki tu hidup bahagia je. kau je mereput fikir hal orang tak sudah sudah.

semoga tuhan jauhkan aku dari bersikap demikian. hidup tak lama. dosa dengan tuhan, kau bertaubat tuhan boleh ampunkan . dosa dengan manusia…

nak shopping tapi nak jimat? =-='

hai korang.
lama gila aku tak tulis apa. haha tak adalah lama sangat tapi lamalah jugak bagi aku. hmmm sejak dua menjak ni aku rasa hidup aku macam lifeless la. itu tak kena itu tak kena. aku nak shopping tapi semua benda aku tak berkenan. aku rasa macam semalam aku dah melakar sejarah tau. aku masuk shopping complex tetiba aku rasa boring. seumur hidup aku tak ada lagi aku rasa camtu. tak tau kenapa semalam aku rasa camtu. adakah itu tanda tanda keinsafan dah berbunga guys?

kau dah kenapa nak guys guys setiap perenggan una? =-='

oh ya.. aku sebenarnya dah ada wishlist benda nak beli tapi banyak gila aku hold sebab aku rasa nak buat priority list walaupun aku sendiri tak boleh percaya diri sendiri . yelah kejap lagi benda list yang priority tu la aku abaikan. tak percaya tengok ah. dia spesis otak nak kena skru ketat ketat, cepat sangat hilang arah tujuan. adakah aku memerlukan kompas? -.-


semalam aku masuk daiso aku beli screwdriver je boleh paham tak betapa behavenya aku semalam? le…