Skip to main content

nak shopping tapi nak jimat? =-='






hai korang.

lama gila aku tak tulis apa. haha tak adalah lama sangat tapi lamalah jugak bagi aku. hmmm sejak dua menjak ni aku rasa hidup aku macam lifeless la. itu tak kena itu tak kena. aku nak shopping tapi semua benda aku tak berkenan. aku rasa macam semalam aku dah melakar sejarah tau. aku masuk shopping complex tetiba aku rasa boring. seumur hidup aku tak ada lagi aku rasa camtu. tak tau kenapa semalam aku rasa camtu. adakah itu tanda tanda keinsafan dah berbunga guys?


kau dah kenapa nak guys guys setiap perenggan una? =-='


oh ya.. aku sebenarnya dah ada wishlist benda nak beli tapi banyak gila aku hold sebab aku rasa nak buat priority list walaupun aku sendiri tak boleh percaya diri sendiri . yelah kejap lagi benda list yang priority tu la aku abaikan. tak percaya tengok ah. dia spesis otak nak kena skru ketat ketat, cepat sangat hilang arah tujuan. adakah aku memerlukan kompas? -.-



semalam aku masuk daiso aku beli screwdriver je boleh paham tak betapa behavenya aku semalam? lepastu  aku masuk yubiso aku beli krim muka yang murah gila tu dengan body wash kegemaran aku and stokin. kalau waktu mood biasa selagi duit dalam dompet aku tak tinggal balance seringgit selagi tu aku tak berhenti beli. lepas tu aku masuk padini dengan h&m satu baju pun tak berjaya "usik" hati aku. selalunya kemain lagi mata daripada dua boleh bercabang jadi 16 kalau masuk tempat tempat macam tu. 


tapi biasalah macam aku cakap maybe itu cuma keinsafan sesaat sebab harini aku punya mood shopping dah membuak buak balik.kita tengok jelah apa pulak aku beli kejap lagi . itu pun kalau ada saiz aku la.




haiz teringin la nak kurus macam model tu. tapi tulah baik aku senyap je nanti kena bising dengan kawan kawan aku. mintak mintak la diorang tak baca entry aku ni. aminn
 



k gerak lu paperojer
Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…