January 30, 2017

make up shopping , knocking wishlists and simpan duit?




hello guys..

semalam merupakan hari menjahanamkan duit bagi insan bernama una. sebenarnya aku tak plan apa apa pun. cuma sebab nafsu membuak buak ibarat telur dihujung tanduk .. menyebabkan manusia ni keluar ke pyramid yang jaraknya sekangkang ayam je dari rumah.


dah tentulah kan.. nak nak pulak tengah tahun baru cina ni. tahun ayam pulak tu.

mula mula tu aku bangun bangun pagi tak plan apa apa namun begitu.. bila ko dah duduk rumah orang. lagi lagi rumah sepupu kau yang juga spesis perempuan macam kau... 




kau jangan bermimpi la nak berjimat lepastu.


kau simpan je la impian kau nak berjimat tu jauh jauh dalam lubuk hati kau...

insan bernama bella ni dia jenis pandai memujuk tau



mula mula dia keluar ayat macam ni..


"jat.. ko dah bangun?"

hmm

"jat aku sebenarnya nak pergi pyramid tau.."

oh yeke pergilah..


"hmmm jomlah teman aku..."


bila manusia tu berkata demikian.. ketahuilah wahai masyarakat.... itu bukan ajakan .. itu adalah satu unsur paksaan secara halus.. you can NEVER SAY NO.

jangan harap!!! (aku berdoa dalam hati semoga pompuan tu tak baca blog post aku yang ni XD)




and ... aku sebenarnya dah berjanji dengan boyfriend aku nak pergi shopping sekali. dan aku telah melanggar janji. makhluk gebu, tinggi dah putih macam snow white tukar jantina tu merajuk. comel jugak. pandai jugak makhluk ni merajuk.. XD


penat jugaklah aku nak pujuk. untuk pengetahuan rakyat jelata. aku ni spesis tak reti sangat pujuk orang. paling paling pun nanti aku hulur coklat je . XD


oh ye sebelum aku merepek tak ketentuan hala pulak..mari aku tunjuk apa aku beli semalam.





dalam banyak banyak benda aku paling excited beli benda ni sebabnya aku nak benda ni dah lama.
so why not colour dia pun damn pretty. rugi tak beli jadi korang yang baca ni pun kena beli. 



mula mula aku ingat nak pergi sambar kasut nike yang aku minat sangat , tapi memandangkan boyfriend aku lebih arif bab bab kasut ni so aku tunggu waktu keluar dengan dia je la nanti. 

so aku pergi sephora. aku terus ambik tarte pallete ni dengan tarte mascara and primer. harga dia quite nice gaklah. tak mahal sangat. pallete tarte tu rm175, mascara tu rm90 primer tu rm63. semua sekali termasuk gst rm334 something. kalau tak sebenarnya aku nak beli lip matte melted in code coco girl (kalau tak silap) tapi dah habis stock. so kena tunggu la. lepastu aku direct pergi innisfree untuk beli skincare aku . aku ni simple je orangnya.. aku beli make up remover dengan facewash. tu je. aku rasa lepasni aku nak gak beli something like mask ke serum ke. maklum la dah makin tua.  XD (nangis dalam hati tak boleh terima hakikat)



so my next target is simpan duit untuk benda lain pulak. macbook baru contohnya? 
walaupun harga dia macam harga meminta kaki namun jika jodoh kita bertemu jua. XD (ada hati nak beli tu.. )


well korang tahu tak harga macbook baru tu berapa? jika korang seorang lelaki dan berkata hantaran 10 ribu tu mahal .. tapi korang boleh beli macbook baru tu.. maka korang layak ditinju dikhalayak ramai tanpa henti sebab harga macbook tu ialah..... (drumroll sikit)



sekarang nampak tak kenapa aku berkata demikian? 10k boleh dapat seorang isteri yang inshallah sehidup semati dengan korang (kalau salah sorang tak buat hal, kalau jodoh panjang) yang lahirkan anak korang, yang masak,(kalau saya saya masak.. jadi pilihlah saya) tetiba .

macbook? bestlah jugak.. tapi kalau korang dah nak khawin pastu merungut gf letak hantaran cam tu tapi beli macbook boleh.. nescaya anda tergolonglah dalam golongan elok ditendang tanpa henti.. XD



k tu jelah aku nk bebel. lama kan aku tak bebel macam ni 

mesti korang rindu kan? kalau tak rindu pun buat buat je la rindu. tak yah jujur sangat

sekian


yang comel lagi baik

una  XD



Post a Comment