Skip to main content

bakal menantu mama





hai koranggggg
lama tak menulis syok sendiri dekat sini. dalam keadaan blog aku yang tinggal nyawa nyawa ikan ni
tak sangka ada yang merindui tulisan aku. siap ada pm di facebook, menarik ke kisah hidup aku ni?
hahahaha  demi tak menghampakan peminat (perasan) saya kembali dengan entry baru.

ba dum tssss 

early this month, aku bawak dia balik ke rumah aku  untuk memetik bungan ditaman
berbincang secara serious a.k.a perjumpaan 6 mata antara dia and parents aku. oleh sebab dia tak tahu jalan , semestinya aku yang kena drive. Jadi menggeletis la manusia ni tadi. untuk pengetahuan korang semua orang yang naik kereta dengan aku akan mempunyai satu perasaan yang sama. 
iaitu perasaan serik yang amat dahsyat. padahal aku tak ada bawak laju pun. (denial).
mungkin darah jali racer yang mengalir dalam badan aku ni membuatkan aku perasan aku ni pelumba f1. 

sampai dekat rumah aku diorang ni berbincang la. tak lama lepastu jali racer pun sampai. hikhik.
untuk pengetahuan korang jali racer tu atuk aku. yang membesarkan aku dari kecil sampai umur aku 12 tahun. so mana tumpahnya kuah kalau tak ke bawah kan. pertemuan 6 mata tadi dah jadi bermata mata dah. ahh tak kuasa aku nak kira berapa banyak mata ada kat situ.


oleh sebab parents aku ni agak awkward and aku pulak jenis tak sabar berlaki kan..maka aku pun pergi berdiri terus ambik kalendar bagi ayah aku.  :3

tapi tuntas, lepastu adik aku marah aku. suruh aku duduk tepi buat malu malu macam orang dulu buat.aku jadi terkesima kejap bila aku dengar gesaan adik aku. adakah dia gila? dah siapa bawak abang ipar dia tu balik . mestilah aku ni yang bawak. dah aku yang bawak, aku nak malu buat apa? 
=-=
aku cuma buat tak tahu sahaja dengan gesaan adik aku. aku kan  org yang tak suka slow progress.
matlamat haritu harus dicapai.oh ya sebelum korang tanya, baik aku jelaskan. boyfriend aku tak hantar rombongan meminang sebab aku yang suruh  sebab aku taknak susahkan dia, fyi, dia anak tunggal. ayah dia dah lama tak ada and his mom now dekat sarawak. dia yang tanggung mak dia. so, i guess this should answer you guys punya question kot. bukan melanggar adat. tapi jika adat itu menyusahkan so takpelah kalau tak ikut. sebab aku tahu makcik pakcik aku pun rajin baca blog aku jugak.



do i make myself clear?


tarikh dah ditetapkan cuma aku belum rasa aku patut war warkan disini tarikh sebenarnya. and venue juga dirahsiakan. and aku mintak maaf awal awal majlis perkhahwinan aku ni adalah majlis tertutup . 
keluarga sahaja. and if i invite you then you must be really special to me. 


aku kan tetiba jadi sebak sekejap sebab my old readers yang baca blog aku sejak aku masih kanak kanak riang, lepasan spm tak berapa matang sampai aku dewasa macam ni. i miss you guys a lot. walaupun jarak umur kita jauh, kakak abang blogger dulu sekarang aku rasa anak dia mesti dah masuk sekolah dah . diorang pun dah stop blogging. kalau dulu ramai blogger blogging for money, sekarang blogger yang stay lagi lagi blogger sendu macam aku ni. blogging to keep the memory alive. 






dah la korang , 
aku dah lambat pagi ni ada appointment.

wish me luck
xoxo

una mn



Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…