October 14, 2020

iPhone 12 dah keluar dan una yang keliru?

 



hi guys...

masa I update entry ni I Tengah waktu break kerja sebenarnya (I kerja night shift) tapi wfh so tak rasa sangat lah. okay tadi husband I buka apple event dalam pukul1.  so dah tahu la harga berapa semua

honestly I sebenarnya nak beli iPhone 12 biasa je sebab i bukan selalu selfie.selalu i guna tangkap gambar makanan je pun. my husband pulak dia suggest me ambik iPhone 12 pro sebab function dia better. 

jujur bila tengok iPhone  12 pro yang warna pacific blue tu i jatuh cinta dah .tapi tulah harga dia je i tak suka.hahahaha . Tengah fikir fikir . kira kira perlu ke tak beli pro or stick to my plan untuk beli iPhone 12 sahaja.



antara strong point yang husband I bagi dia cakap I jenis tak tukar phone selalu. meaning I pakai memang pakai sampai Rosak. iPhone 7 yang I pakai sekarang ni memang dah patut tukar sebab bila I call orang kadang kadang tak dengar. selalu jatuh kan.. hahah so that phone I dah pakai 4 tahun. 


and tak dinafikan Warna dia memang cantik jugak. entahlah buat masa ni ... kita tunggu jelah dia masuk malaysia. i dah pegang depan mata nanti baru tahu nak beli mana. sebenarnya ikut hati i..

I nak je beli iPhone 11 je yang warna lilac tu. dah turun harga sekarang lagi la best . tapi tula dia tak ada 5g. andaikata depa boleh adjust benda tu jadi 5g i beli iPhone 11 je. sebab i suka warna dia. 


some people pernah cakap.. why nak beli benda mahal? nak people's validation ke?

kalau I nak others to validate me. I don't buy iPhone. I'll buy vertu instead.

iPhone ni sesiapa je boleh pakai. tak semestinya orang kaya je beli. tahukah anda harga vertu yang datin eina azman pakai tu lebih mahal dari iPhone?


google la sendiri harga dia eah.


so sekarang I kena kumpul duit beli phone. wish me luck guys.

till then 


una mn



1 comment:

Wahidah BME said...

Ada 5G tu menarik. Bagus kan seorang una, pakai phone bukan jenis tukar² sakan. Makna kata anda seorang yang menghargai barang. Gitewww....

una nak beli rumah?