November 19, 2020

Random Thursday


 


hey guys good evening!!!


harini kan i macam relaks sikit sebab cuti. i bangun tidur Lepas sapu sampah kemas rumah. i tiba tiba teringat husband I haritu ada teringin nak makan 4 fingers. sebagai isteri yang baik hati (perasan) 

I terus ajak dia keluar pergi hartamas. actually hartamas dengan rumah i pun tak jauh mana. sampai sana kami tapau je la 4 fingers sebab situ parking susah sikit. habis tapau makanan kami pergi singgah taman tun dr ismail sebab i nak starbucks and husband nak slip mat untuk our car punya dashboard.

kotak tissue I asyik terjatuh je and kebetulan i ada beli  shake head doll amazing Spiderman. 

comel  je . jadila buat hias my baby iriz tu.



balik rumah settle makan I main game text my cousin  and help her to check her credit sebab dia pun nak beli rumah.   I perasankan sejak I meningkat usia ni rutin I lebih kurang sama je. kurang excitement compared masa muda muda dulu. HAHAHA macam tua sangat je . tapi serious dulu kan I senang ada warm feeling. I dulu suka minus starbucks . I memang suka sangat minum starbucks sampai everyday I minum sometimes twice a day. and apa kaitan warm feeling tu dengan starbucks?


ada kaitan!!! 


dulu i Kalau macam off day kan. I'll bring my laptop I minum starbucks and do my writing there. 

oh ye pada sesiapa yang tak tahu i dulu ada buat side job menulis article. nama pena i ? rahsia 

I stop sebab I ada writers block. so sekarang I just menulis di blog ni saja. okay back to the story.

bila i minum starbucks i rasa happy and penulisan I pun lancar. sampai pernah satu website beli belah agak famous email I mintak I tulis article untuk diorang. tu antara benda manis la. point dia dekat sini

dulu senang je nak buat diri sendiri happy . beli air starbucks pun boleh happy.

sekarang ni macam dah upgrade sikit. beli MacBook baru happy. hahaha    yang tu i dah dapat dah . Alhamdulillah. lepastu beli iPhone baru pulak baru happy. yang tu this month la pulak .

inshallah . I find myself more demanding in terms of happiness. I nak ajar diri I bersyukur untuk sekecil kecil perkara walaupun ada orang anggap benda tu annoying. haritu adalah kenalan I ni . dia post dekat twitter " orang yang miskin ni suka tunjuk semua benda sebab dia tak pernah dapat"

benda dia cakap tu Betul cuma cara dia cakap macam mengejek and of course I terasa. hahaha tapi i tak balas Balik i baca je conversation antara t20 ni. selalu tengok dekat drama je guys real life pun ada. 


I tak tahulah dia baca blog i ke tak. tapi Kalau dia baca. 

I nak beritahu sikit.. you memanglah orang post sebab dia appreciate benda yang dia dapat dari titik peluh sendiri. orang yang  celik mata kaya mana paham. lagi satu lebih baik tayang benda beli pakai titik peluh sendiri dari pakai duit parents 😉



ye tak?


AND LASTLY 

korang talong doakan bila gaji i keluar iPhone 12pro tak habis stock. I rasa nak beli graphite colour la. doakan ye....


till then ttyl


una mn



No comments: