Skip to main content

kenangan mencuit hati , menggeletek jantung dan limpa ;P

okay harini adalah hari pertama una memegang stereng dalam erti kata sebenar dan lainnnya ialah memandu. 
susah jugak kalau tak tokmaninah dalam berkata-kata . senang ceritalah  hari ini hari pertama saya belajar memandu  dan saya amat gembira sekali. *sambil bertepuk amai-amai dengan jiran tetangga*
so di pagi-pagi hari dengan semangat preve *sepatutnya waja tapi tak best asyik2 waja sekarang zaman preve kan? * 


preve yang comel :)

tapi secomel-comel preve  saya tetap menyukai  yang bawah ini :)

oh my toyota ngeh3 :P


una bersiap-siap dengan ala kadarnya pun . siap punya siap abah pun hantar la una ke tempat ambil lesen. kat tempat ambik lesen tersebut pulak ade orang bawak una ke tempat sebenar latihan kereta. tiba-tiba una baru sedar una tak pakai kasut bertutup . mampos la jugak ye sedara sedari sekalian? tempat tu agak strict sikit. kalau dia kata pakai kasut bertutup maka bertutupla jua kiranya yang dikehendakinya. tak  kiralah pakai kasut vern ke,vincii ke, nose ke,jimmy choo ke, kalau udah dia hendak bertutup maka tiada siapa jua pun boleh membantah . *cewah2 melebih nampak?* TAPI memang betul pun. mujur dekat situ ade kasut sarung spare. maka una pun dengan gedik alahai menyarung kasut terbabit.so mula-mula pakcik tu dia bawak una keluar dari sekolah memandu menunjukkan jalan A dan jalan B. sambil potpet potpet terangkan pasal cara-cara bawak kereta. una yang zero dalam bab memandu ni cuma mampu dengar. padahal  satu benda pun tak ku faham HAHAHA. bebis punya anak murid. -..-


so dia pun tengok una tak ada respond  senyap aje dia bawak balik masuk sekolah memandu , dia suruh una bawak.hahaha nasib la kau pakcik . mula2 okay belajar gear. so una pun bawakla kereta terbabit. alahai terujanya hati rasa nak jerit kat 1 dunia yang una dah pandai bawak kereta. tapi macam tak relevan sebab jiran sebelah punya cucu umur baru tahun 6 dah pandai bawak kereta curi2 bawak kereta bapak dia . una yang boleh kata muda lagi comel   dah tua  sebab dah 21 baru tergedik-gedik nak belajar kereta. so dengan bahagianya una pusinglah 1 bawak kereta sampai kat atas bukit, mula-mula biasa je tak ada apa. tak tahu kenapa masa kali ke 5 una naik bukit una nak tekan brek sebenarnya, tiba2 tertekan minyak. maybe letih sangat kot. hahaha tak terkejut kata kau kereta tu? bau hangit terus . haha dalam hati dah doa-doa janganlah rosak wahai kereta viva. mujur tak ada apa-apa. pastu turun bukit una kena buat 3 point turn. 
pakcik tu cakap una bawak laju. dia nasihat kat una yang ini bukan litar sepang, so jangan tekan minyak kuat-kuat.ini pengaruh kuat main game, main game tekan pedal minyak sampai ranap takpe bukan accident pun.





btw una tak sabar nak master memandu ni. biasalah mula2 rasa syok je macam masa tahun 5 dulu mula-mula pandai bawak motor kan ke teruja seoalah -olah menang 1 juta? haiz -.- . test jpj lambat lagi. 21 june lambat kan?
latihan seterusnya pun lambat sebabnya lambat booking, sekolah memandu tu ramai student berdaftar setiap hari maka latihan 10 jam una start 30 may ni. satu hari 2 jam . so sementara tu memang ingat nak membodek mama mintak ajar  tapi mama busy kerja kerja. so mama tak boleh tak apa atuk ada kan atuk?



p/s: tak sabar menanti ;)
6 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…