May 7, 2012

kenangan mencuit hati , menggeletek jantung dan limpa ;P

okay harini adalah hari pertama una memegang stereng dalam erti kata sebenar dan lainnnya ialah memandu. 
susah jugak kalau tak tokmaninah dalam berkata-kata . senang ceritalah  hari ini hari pertama saya belajar memandu  dan saya amat gembira sekali. *sambil bertepuk amai-amai dengan jiran tetangga*
so di pagi-pagi hari dengan semangat preve *sepatutnya waja tapi tak best asyik2 waja sekarang zaman preve kan? * 


preve yang comel :)

tapi secomel-comel preve  saya tetap menyukai  yang bawah ini :)

oh my toyota ngeh3 :P


una bersiap-siap dengan ala kadarnya pun . siap punya siap abah pun hantar la una ke tempat ambil lesen. kat tempat ambik lesen tersebut pulak ade orang bawak una ke tempat sebenar latihan kereta. tiba-tiba una baru sedar una tak pakai kasut bertutup . mampos la jugak ye sedara sedari sekalian? tempat tu agak strict sikit. kalau dia kata pakai kasut bertutup maka bertutupla jua kiranya yang dikehendakinya. tak  kiralah pakai kasut vern ke,vincii ke, nose ke,jimmy choo ke, kalau udah dia hendak bertutup maka tiada siapa jua pun boleh membantah . *cewah2 melebih nampak?* TAPI memang betul pun. mujur dekat situ ade kasut sarung spare. maka una pun dengan gedik alahai menyarung kasut terbabit.so mula-mula pakcik tu dia bawak una keluar dari sekolah memandu menunjukkan jalan A dan jalan B. sambil potpet potpet terangkan pasal cara-cara bawak kereta. una yang zero dalam bab memandu ni cuma mampu dengar. padahal  satu benda pun tak ku faham HAHAHA. bebis punya anak murid. -..-


so dia pun tengok una tak ada respond  senyap aje dia bawak balik masuk sekolah memandu , dia suruh una bawak.hahaha nasib la kau pakcik . mula2 okay belajar gear. so una pun bawakla kereta terbabit. alahai terujanya hati rasa nak jerit kat 1 dunia yang una dah pandai bawak kereta. tapi macam tak relevan sebab jiran sebelah punya cucu umur baru tahun 6 dah pandai bawak kereta curi2 bawak kereta bapak dia . una yang boleh kata muda lagi comel   dah tua  sebab dah 21 baru tergedik-gedik nak belajar kereta. so dengan bahagianya una pusinglah 1 bawak kereta sampai kat atas bukit, mula-mula biasa je tak ada apa. tak tahu kenapa masa kali ke 5 una naik bukit una nak tekan brek sebenarnya, tiba2 tertekan minyak. maybe letih sangat kot. hahaha tak terkejut kata kau kereta tu? bau hangit terus . haha dalam hati dah doa-doa janganlah rosak wahai kereta viva. mujur tak ada apa-apa. pastu turun bukit una kena buat 3 point turn. 
pakcik tu cakap una bawak laju. dia nasihat kat una yang ini bukan litar sepang, so jangan tekan minyak kuat-kuat.ini pengaruh kuat main game, main game tekan pedal minyak sampai ranap takpe bukan accident pun.





btw una tak sabar nak master memandu ni. biasalah mula2 rasa syok je macam masa tahun 5 dulu mula-mula pandai bawak motor kan ke teruja seoalah -olah menang 1 juta? haiz -.- . test jpj lambat lagi. 21 june lambat kan?
latihan seterusnya pun lambat sebabnya lambat booking, sekolah memandu tu ramai student berdaftar setiap hari maka latihan 10 jam una start 30 may ni. satu hari 2 jam . so sementara tu memang ingat nak membodek mama mintak ajar  tapi mama busy kerja kerja. so mama tak boleh tak apa atuk ada kan atuk?



p/s: tak sabar menanti ;)
Post a Comment