Skip to main content

terpaku melihat barang-barang vintage kemain cun! *mata bersinar*

wanita dan perhiasan ibarat aur dan tebing, isi dan kuku, una dan makanan ekhem. tak kisah la apa-apapun ayat yang ditunjukkan untuk memberitahu bahawa betapa berkait rapatnya wanita dan perhiasan.
sehingga ada wanita yang menanam hobi kumpul barang kemas, kalau di kira-kira nilainya kadang2 boleh buat duit muka beli banglo . masyaallah betapa pelahapnya wanita itu ye  *bukan saya,saya tergolong dalam kalangan wanita comel dan polos, saya tak suka barang kemas ni.* ceh penipu ! -..-
dengan ekonomi masyarakat yang agak terbeban sekarang ini, mana mungkin wanita zaman ini dapat berjoli sakan , lagi-lagi yang jadi suri rumah tangga sepenuh masa, takkan sampai hati nak belasah duit suami cukup-cukup kan?. okay kita ada penyelesaiannya!  

ANDA KENAL DENGAN BARANG-BARANG VINTAGE?
ye saya tahu vintage ni dah lebih setahun bertapak di Malaysia. dah jadi famous amos dah kat ni. 
dah ramai yang berpeleseran dengan memakai barang-barang vintage, walaupun pada mulanya tengok agak janggal nak pakai tapi lama-lama eh eh cantik pulak ye?okay jika anda meminati barang vintage tapi tak  tahu nak cari kat mana, anda boleh tengok melayari laman facebook ini.


okay mungkin anda rasa, alah sama je dengan barang vintage lain...

haaaa ni ade beberapa keping gambar yang anda boleh tengok sampai terjojol bijik mata korang..


       rose earing , comel kan?
     nampak sophisticated bila pakai. 


        peacock ring , suka? me either! 


        haaaaaa this one arr, reminds me that my granny have this ring. really look alike.
  she said that's that ring arrr my  late onyang "her father"   give to her u know fashion dunia sentiasa recycle so simpan ini barang baik-baik boleh kasi cucu cicit okay ?  ;)

    btw i love the turqoise ring ..

        okay jatuh cinta terus dengan gelang tangan ini. 
           nampak sangat unik dan soooooooooooo in  .
taukeyh ar u boleh kasi diskaun sama i meyh? :P


             rasa nak tampar burung hantu ni sebab comel sangat why la...... T-T


okay this is another collection yang ade dekat ALM 



sungguh menawan  bukan?

so apa tunggu lagi pergi la grab cepat  :)



p/s: saya tidak dibayar untuk iklankan ini, saya cuma iklankan produk yang saya percaya dan saya suka :)

5 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…