Skip to main content

mari berbisness bersama saya

HAI!!!!  ASSALAMUALAIKUM! 
semua orang tahu bahawa una menganggur sekarang, dan semua orang juga tahu una suka duit. *tapi siapa yang tak suka kan?
okay oleh itu una ambil inisiatif baru , una akan start bisness semula
setakat ini, una dah deal dengan supplier,
buat permulaan ini una tak bisness banyak barang sangat

okay apa yang una jual?

1. minyak wangi /perfume branded grade AAA
minyak wangi ini bukan tiruan, cuma patinya dikurangkan sedikit. diimport dari dubai.
banyak sangat pilihan antaranya seperti dibawah ini
harga setiap satu adalah rm90 include postage(masih boleh dirunding)
una taknak ambik untung banyak sangat,jadi jika ada serious buyer yang nak beli , una masih boleh bagi diskaun .
you trust me,i will make it easy for you
so let's shop with us! :)





masih ada banyak lagi brand yang ada,una tak boleh upload semua
boleh tengok di facebook una KLIK

2. una juga menjual baju hoodie






harga rm47 rm40 free postage
free size -fit to xl
una cuba beri yang terbaik buat customer.


disamping itu, una ada membuka peluang bagi student atau sesiapa sahaja yang berminat untuk berniaga top up

anda boleh pilih ikut kemampuan anda

1) pakej rm30
2) pakej rm50
  3) pakej rm100

insyallah, ramai yang sudah mencuba,
top up adalah antara produk yang dicari-cari dan paling hot dan mudah diusahakan .
jika anda seorang pelajar IPTA/IPTS
ingin duit beli itu ini, tapi segan minta mak ayah
adalah disyorkan mencuba bisness ini,
sambil makan yogurt dengan kawan-kawan tu,makan keropok anda boleh menjana pendapat sendiri!

takperlu nak kerja part time di luar,sambil buat assignment pun boleh berniaga.
nak cuba tak?

okay jika anda berminat  boleh hantar message di

atau mention una di


i will reply ASAP, and if you all ada apa2 cadangan sila kemukakan :)

oh ya una ada buat 1 blog baru untuk letak barang-barang una nanti,
una akan update  kepada korang nanti








p/s: support una tau insyaallah kalau bussines ni berjaya una akan buat GA kepada pembaca setia .


Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…