Skip to main content

My favourite brand :)



sebagai perempuan sejati, hobi utama aku haruslah shopping .. ya shopping dan  perempuan ibarat isi dan kuku . Lagi lagi sejak bekerja ni, tapi kebanyakan yang aku beli ialah tudung  sebab dulu aku free hair so aku tak ada banyak tudung. dan bila bercakap soal tudung biasanya girls mesti ada dia punya favourite brand.
AND MY FAVOURITE IS TUDUNGPEOPLE! :)



Aku kenal tudungpeople ni sejak dia first launch lagi tapi aku tak berani nak beli sebab dia tak ada physical store. Aku ni jenis cerewet dan aku tak suka beli benda yang sama macam orang lain, dalam erti kata lain aku suka mencari kelainan la. Bila aku dah  usha lagi sikit , tengok ramai beli , lepastu ada design yang aku betul betul suka. memang cantik aku pun decide untuk beli. 
okay design apa yang aku suka ? aku suka yang ini.





ainaa tasnem in Arrayna collection 



aku nampak terus aku nak order tapi malangnya nak habis.so aku beli yang lain.sejak aku beli tu , aku asyik beli dan beli ! ;) . kalau aku nampak je dia cakap malam ni keluar collection baru , cepat cepat aku tunggu depan laptop nak beli tau. sebab apa? kalau lambat gigit jarilah . tudungpeople memang cepat habis macam goreng pisang panas. masa tu dia belum buat website lagi . dia guna sistem  isi form. tapi serious aku cakap tudungpeople ni antara online store yang effisyen cekap dan tangkas. kalau korang duduk kat pj satu hari je dah sampai  :)


oh lupa  sebenarnya tujuan aku buat entry ialah untuk mengucapkan tahniah kepada pemilik tudungpeople  fazrena aziz sebab harini adalah hari pembukaan physical store tudungpeople yang pertama di setapak(menurut page tudungpeople). Congrates sis ! Fazrena ni my favourite bussines girl . Bila kita follow dia kita tahu susah payah dia nak naikkan nama tudungpeople and plus dia muda lagi, sambil study sempat buat bussines. dia tua setahun atau 2 tahun dari aku. 

kelebihan tudungpeople 

1) warnanya cantik 
2)design minimalist (tak crowded) 
3)Labuh dan panjang. shawl ni korang lilit 3 kali pun still labuh lagi :)
4) harga berpatutan 
5) selesa (dah selesa nak cakap apa? :) 
6) berkualiti. (tahan dan tak berbulu, benang tak terkeluar)



okay ni dia  fazrena aziz :)




     


Lepas ni tak payah order online , boleh pergi terus ke butik dia . kat mana ?




tak clear?

address : unit A-03-3A,Star Parc Point
(off  Jalan Genting Kelang)
Setapak ,


atau korang boleh layari laman web ni

http://shop.tudungpeople.com/



last but not least .

supportlah bila ada orang melayu muda macam ni buat bisnes jauhi hasad dengki . :) 



p/s: tengah berangan nak buat physical store jugak :) 

2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…