December 15, 2013

Salji Turun Di Mesir , adakah ia petanda kiamat?

Mesir Turun Salji?


Ini pertama kali aku dengar tentang turunnya salji di mesir tapi itu semua tak mustahil dengan kekuasaan Allah . Bumi kita sentiasa berputar dan di mesir(di cairo to be exact) turunnya salji setelah  112 tahun . Jadi tak mustahil satu hari nanti mungkin salji turun di Malaysia.. Siapa tahu kan?Boleh la we olzz gumpal bola salji di depan rumah sambil bergambar dengan baju sejuk,sweater tebal gila bapak.. Ahhh bestnya adalah harapan aku nak jet jet hipster nanti. Jadi mereka yang gemar jet jet korea tu tak payah risau dah nak beli baju tak ikut climate negara sendiri . ihik ihik *gelak mintak penampar*


Ronan seekor unta padang pasir yang begitu asyik lepak dalam salji  ketika ditemu bual berkata : cool gak ! alhamdulillah turun gak salji kat sini gua dah bosan main pasir tau u olzz gua nak main salji dulu babai *sambil tersenyum beliau menghabiskan bicara sambil melirik kepada salji salji yang turun dengan havoc nya*


Penerangan sains mengenai pembentukan salji: 
Salji terbentuk apabila udara menjadi sejuk dan membentuk kristal ais, dan kristal ais ini menjadi semakin mengecil kerana haba dan apabila kristal ais ni bergabung ia membentuk salji :)

dimanakah kedudukan ataupun bahagian mesir yang turun salji ketika ini?

ini adalah peta dunia tengok kedudukan Malaysia



Dan atas ni close up sebahagian peta mesir dan cairo dan kawasan berhampirannya dituruni salji sekarang... termasuklah israel dan palestin.




Semoga salji yang turun memberi rahmat dan bukan bencana. Haih aku dah start berangan bila la malaysia nak turun salji ni... Eh tapi opah aku pernah cerita zaman tuk nenek atau moyang dia dulu tanah melayu (nama asal malaysia) pernah turun salji  . Mungkinkah tahun depan salji turun? 

Wallahualam ...




P/S: Till The Next Entry ...


Post a Comment

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...