Skip to main content

Tutorial Membeli barang dari Nile.com.my



hello para shoppaholic sekalian alam


aku tahu ada diantara korang yang dah mengenali website nile.com.my . sebab dah ramai pun blogger hebat seperti cikepal dan namee roslan yang dah buat review pasal website ni.Nile ni dia berkonsepkan online shopping sama je macam lazada,zalora cuma beza dia harga dia jauh lebih murah.setiap website ada kelebihan dia. cuma Nile ni menawarkan barangan mampu milik

sesuai dengan ekonomi rakyat malaysia.


macam macam barangan ada.


pakaian lelaki , pakaian perempuan , kasut tumit,flat,sneakers,jam tangan,even peralatan gym pun ada jual. ha? terkejut? tak percaya pergi lah tengok!







cara nak beli dekat nile.com.my

1) sign up macam biasa. pastikan guna email yang korang ingat password

2) lepas sign up isi dulu detail diri korang, alamat rumah penuh, no telefon.

3) pilih barang nak dibeli dengan cara click button add to chart

4) dah siap pilih?korang  click checkout now.


5)part bayaran ni quite tricky. so sila fahamkan betul betul kaedah aku cakap ni.

aku cadangkan korang guna kaedah bank transfer. siapa yang ada visa
or mastercard boleh guna sistem ipay88. isi dekat form tu. siapa yang tak pakai kredit card tapi maybank korang  ada visa dan korang ragu ragu nak letak dekat situ aku sarankan buat bank transfer je dari maybank2u.com.my. cara nak dapatkan no akaun nile? click dekat bank transfer nanti dia bagi no akaun. pilih je salah satu. aku ambik maybank sebab aku transfer dari maybank. so jimat sikit! :D. lepas buat bayaran tu dia akan tulis print receipt kan? so korang click je print receipt walaupun tujuan korang bukan nak print. lepas click tu dia akan keluar simbol disket, ko click simbol disket tu lepastu dia akan keluar pop up untuk korang choose save dekat mana.save je dekat desktop supaya senang cari.



sekarang korang kembali kepada nile.com.my dia akan suruh korang buat bayaran kan?
so korang click je dekat bank transfer.nanti dia macam suruh upload bukti pembayaran. dan itulah dia gunanya receipt yang korang dah save dalam bentuk pdf tadi. upload je receipt tu. lepastu nanti korang akan perhatikan. dekat ruangan kotak pembelian korang tu. yang payment korang akan di
veryfied dulu. so korang bertenang je. chill je jangan nak risau sangat. once dia dah semak dan menerima bayaran korang. dia akan cakap payment verified. dan kalau barang korang dah dibungkus untuk penghantaran. dia akan keluar macam dekat bawah ni tau



nak aku preview sikit tak apa je yang ada kat situ?


jap aku belanja gambar. nak beli atau tak. sukahati




Harga baju ni rm31.90. murah kan? kualiti sebijik macam dalam gambar. size pun ada sampai size xl.
harga tak termasuk postage. tapi kalau korang nak beli tu alang alang kumpul la order kawan kawan, adik beradik.
siapa nak beli sekali. so bila beli lebih rm48 kan dah free postage dah tu by gdex?
tak ke jimat namanya? haritu 2 july harga blouse no tengah promo rm19.90 je weh
nangis weh.. sebab aku lambat beli. T_T kalau tak dapat harga rm19.90


harga shades ni rm7.50 je hahaha
murah kan? 


antara jam yang murah terdapat dekat situ.
design dia aku suka. banyak lagi design cantik.-cantik

kalau kat luar bag pack ni kalau tak cecah seratus tak sah
cuba teka berapa korang boleh dapat nile ni?
90?80?70?
hahaha jawapan dia rm50++ je
sesuailah sesiapa yang bercadang nak beli tak beli beli
lagi tu.
 
harga dia tak sampai rm40 pun
murah kan? kat instagram rm60, rm70
tak masuk postage pulak tu. 
yang ni lagilah murah
nak menangis . biasa jumpa
dekat insta jual rm40 ke atas
belum campur kos postage.
kalau dekat nile cuba teka berapa?
rm28++ je weh. 


ni pun salah satu yang menguji iman.
kasut ni boleh buat kasut jogging ke
main badminton ke
nak merentas desa ke ikut suka hati la
sebab harga dia yang mesra poket
tak sampai rm40 pun.



harga sneakers ni rm30++ je . ko rasa?
tak ke berbaloi sangat sangat tu?
 banyak lagi benda lain aku tak upload. takkan aku na upload semua kot?
hahaha pandai pandai la korang usha okay?aku suka share benda benda macam ni
apa salahnya kita berkongsi benda yang baik. lagipun minyak dah naik 1 july haritu
so ini adalah satu kaedah untuk berjimat. jimat minyak,
shopping online je k?



updates 7 july 2015

barang baru terima petang tadi. good quality i must say :)






P/s : AKU SEKARANG JADI PERSONAL SHOPPER UNTUK FAMILY AKU. YOU DECIDE, YOU PAY, I BUY FOR YOU. GITCHEWW. 




Comments

tak pernah dengar pasal nile ni. japgi hazy check. tapi macam best sebab harga murah. eheee
namy yul said…
saya tak pernah beli dgn nile lg, sbb bile proceed proceed tu mcm complicated sgt jer..

new member #501
iyliana n. said…
Hyeee una , nice entry pasal nile.com nih, sy pernah beli barang dekat sini sangat sangat murah :)
izzati husna said…
@hazyqah.. check tau.. jangan tak check.. really worth it murah!
izzati husna said…
@namyul.. yup agak complicated sikit but once you dah try beli u seronok sebab harga dia murah dari tempat lain. hehe XD
izzati husna said…
iyliana : haah murah kan babe? kualiti lebih kurang macam dekat insta je but way cheaper :D
Amang Aldoe said…
Assallammualaikum..

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…