Skip to main content

cable charger anda selalu rosak? mari atasinya! :)


2 hari lepas cable charger aku start buat hal,masih boleh charge lagi aku risau sebab getah cable tu dah koyak takut jadi apa apa dekat phone kesayangan terpaksa beli cable baru. lepas beli cable baru terlintas dekat hati ni kalau rosak lagi susah ni. yela sekarang kan ekonomi gawat. aku kerja pun tak ada ni. mengharapkan bussiness part time yang tak menentu tu so tak boleh boros sangat. gunung kalau di tarah hari hari pun boleh rata. 


so aku nekad nak beli charger wrapper. aku dah tahu lama dah pasal benda ni cuma entah kenapa tak teringat nak beli. masa tu aku rasa benda ni tak penting kot. masa aku tengok charger wrapper ni berapa tahun lepas dekat ig mawar rashid dia jual. tapi aku rasa macam mahal je. so aku pun mulakan pencarian aku. ada yang jual rm20 ada yang jual rm14. sampailah aku jumpa satu instagram yang jual dengan harga murah dan aku rasa berbaloi.  

nama instagram seller dia ialah pastelcable. pergilah tengok mana berkenan dulu. no phone pun
dah ada kat atas ni. takkan tak reti reti lagi kot? :P



kalau korang punya cable panjang 1 metre korang beli 4 pcs je. dekat instagram ni jual 4 rm10.murah kan? rm16 termasuk postage. actually kalau korang nak maybe boleh dapat murah lagi tapi kena beli borong la. tapi cerita dia sekarang, korang nak beli pakai untuk 1 cable je kan? takpayah beli banyak banyak. beli 4 je cukup dah :D.nak tengok video tutorial dia pulak? meh tengok kat bawah niactually aku tak boleh nak panggil tutorial pun sebab aku tak dapat tunjuk cara lilit.tak ada siapa nak pegangkan phone.ko wrap benda ni hati kena kental beb. walaupun benda ni nampak senang je nak wrap azab jugak aku nak menunggu habis wrapcable ni. yelah cable panjang :D.



video


 ni gambar lepas wrap. nice kan? at least senonoh sikit rupa cable tu.
kalau boleh dengan earphone sekali aku nak wrap cecomel ni tau.



p/s: mesti yang dah lama kenal aku pelik. aku sebenarnya seorang yang simple. aku tak reti benda benda kreatif ni. tapi cousin aku yang 2 orang
tu spesis kreatif lagi lagi  si ika tu. ni kira terjebak sekali la ni. semoga aku menjadi seorang yang lebih organized dan kemas . in shaa allah :)

3 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…