Skip to main content

cable charger anda selalu rosak? mari atasinya! :)


2 hari lepas cable charger aku start buat hal,masih boleh charge lagi aku risau sebab getah cable tu dah koyak takut jadi apa apa dekat phone kesayangan terpaksa beli cable baru. lepas beli cable baru terlintas dekat hati ni kalau rosak lagi susah ni. yela sekarang kan ekonomi gawat. aku kerja pun tak ada ni. mengharapkan bussiness part time yang tak menentu tu so tak boleh boros sangat. gunung kalau di tarah hari hari pun boleh rata. 


so aku nekad nak beli charger wrapper. aku dah tahu lama dah pasal benda ni cuma entah kenapa tak teringat nak beli. masa tu aku rasa benda ni tak penting kot. masa aku tengok charger wrapper ni berapa tahun lepas dekat ig mawar rashid dia jual. tapi aku rasa macam mahal je. so aku pun mulakan pencarian aku. ada yang jual rm20 ada yang jual rm14. sampailah aku jumpa satu instagram yang jual dengan harga murah dan aku rasa berbaloi.  

nama instagram seller dia ialah pastelcable. pergilah tengok mana berkenan dulu. no phone pun
dah ada kat atas ni. takkan tak reti reti lagi kot? :P



kalau korang punya cable panjang 1 metre korang beli 4 pcs je. dekat instagram ni jual 4 rm10.murah kan? rm16 termasuk postage. actually kalau korang nak maybe boleh dapat murah lagi tapi kena beli borong la. tapi cerita dia sekarang, korang nak beli pakai untuk 1 cable je kan? takpayah beli banyak banyak. beli 4 je cukup dah :D.nak tengok video tutorial dia pulak? meh tengok kat bawah niactually aku tak boleh nak panggil tutorial pun sebab aku tak dapat tunjuk cara lilit.tak ada siapa nak pegangkan phone.ko wrap benda ni hati kena kental beb. walaupun benda ni nampak senang je nak wrap azab jugak aku nak menunggu habis wrapcable ni. yelah cable panjang :D.





 ni gambar lepas wrap. nice kan? at least senonoh sikit rupa cable tu.
kalau boleh dengan earphone sekali aku nak wrap cecomel ni tau.



p/s: mesti yang dah lama kenal aku pelik. aku sebenarnya seorang yang simple. aku tak reti benda benda kreatif ni. tapi cousin aku yang 2 orang
tu spesis kreatif lagi lagi  si ika tu. ni kira terjebak sekali la ni. semoga aku menjadi seorang yang lebih organized dan kemas . in shaa allah :)

Comments

haah la. cable fon selalu rosak. kalau nak ganti yang ori, dia mahal tu peh, tak makan sebulan.
izzati husna said…
hahaa tahu xpe.. beli cable kat kedai biasa je. nasib iphone ni charger dia senang je nak tukar. just tukar cable.
mr kay said…
sama r. tapi gi uptown je, cable murah2 je.. haha

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…