July 2, 2015

cable charger anda selalu rosak? mari atasinya! :)


2 hari lepas cable charger aku start buat hal,masih boleh charge lagi aku risau sebab getah cable tu dah koyak takut jadi apa apa dekat phone kesayangan terpaksa beli cable baru. lepas beli cable baru terlintas dekat hati ni kalau rosak lagi susah ni. yela sekarang kan ekonomi gawat. aku kerja pun tak ada ni. mengharapkan bussiness part time yang tak menentu tu so tak boleh boros sangat. gunung kalau di tarah hari hari pun boleh rata. 


so aku nekad nak beli charger wrapper. aku dah tahu lama dah pasal benda ni cuma entah kenapa tak teringat nak beli. masa tu aku rasa benda ni tak penting kot. masa aku tengok charger wrapper ni berapa tahun lepas dekat ig mawar rashid dia jual. tapi aku rasa macam mahal je. so aku pun mulakan pencarian aku. ada yang jual rm20 ada yang jual rm14. sampailah aku jumpa satu instagram yang jual dengan harga murah dan aku rasa berbaloi.  

nama instagram seller dia ialah pastelcable. pergilah tengok mana berkenan dulu. no phone pun
dah ada kat atas ni. takkan tak reti reti lagi kot? :P



kalau korang punya cable panjang 1 metre korang beli 4 pcs je. dekat instagram ni jual 4 rm10.murah kan? rm16 termasuk postage. actually kalau korang nak maybe boleh dapat murah lagi tapi kena beli borong la. tapi cerita dia sekarang, korang nak beli pakai untuk 1 cable je kan? takpayah beli banyak banyak. beli 4 je cukup dah :D.nak tengok video tutorial dia pulak? meh tengok kat bawah niactually aku tak boleh nak panggil tutorial pun sebab aku tak dapat tunjuk cara lilit.tak ada siapa nak pegangkan phone.ko wrap benda ni hati kena kental beb. walaupun benda ni nampak senang je nak wrap azab jugak aku nak menunggu habis wrapcable ni. yelah cable panjang :D.



video


 ni gambar lepas wrap. nice kan? at least senonoh sikit rupa cable tu.
kalau boleh dengan earphone sekali aku nak wrap cecomel ni tau.



p/s: mesti yang dah lama kenal aku pelik. aku sebenarnya seorang yang simple. aku tak reti benda benda kreatif ni. tapi cousin aku yang 2 orang
tu spesis kreatif lagi lagi  si ika tu. ni kira terjebak sekali la ni. semoga aku menjadi seorang yang lebih organized dan kemas . in shaa allah :)

Post a Comment