Skip to main content

the cry baby and so called her life update . ( una at work)




dear diary


these couple days i feels like crying. a lot.
many things happened.rasa penat jadi cry baby ni. dulu aku tak macam ni...
kadang kadang aku terfikir adakah ini side effect kerja dekat kedai kek dulu? sampai hati aku jadi tisu macam ni?


bestfriend aku pun sampai letih agaknya dengar cerita aku. sorry shafiq.. aku tak sengaja hold kau lama lama semalam. and sorry kalau termalukan kau kat ss2 sebab menangis macam pompuan gila dekat dalam walk in chiller. and kudos to ammyrul, aini and hisyam sebab berjaya buat aku rasa happy balik. 


you guys memang ada special place dekat hati aku dah walaupun  kita baru je kenal.

aku kadang kadang rasa cam nak pergi jauhhhh je.

jauuhhh jauhhhhh... supaya aku dapat lupa semua benda merepek ni.

tapi macam pepatah kata la.. gambar boleh padam.. kenangan???


semoga ALLAH keraskan hati aku balik. 


lama lama boleh kering tangki air mata aku ni.. kang tak ada supply plak nak nangis waktu akad nikah .(akad nikah yang aku sendiri tak tahu tarikh,calon dan sebagainya lagi) hahaha



hmm aku rasa macam nak tengok ghostbuster esok lepas habis kerja.  tengoklah nanti camner. oh pasal lari jauh jauh tu kan. plan aku dah terbantut sejak rampasan kuasa turki yang baru ni. actually i am about to buy the flight ticket tau... tapiii since benda ni aku jadi takut pulak. may turki will always being lead by a good leader.. amin.


okay la nanti kita sambung cerita lagi.

ttyl 


LOVE

Una Mn

Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…