Skip to main content

split personalities and on going wishlist




hello people.


sekarang aku ada 2 wishlist lagi yang aku kena tunaikan sebelum habis tahun 2016.
aku dah berjaya knock 2, wishlist tahun ni so terima kasih  tuhan. Alhamdulillah. cumaaaa
status aku sekarang yang single membuatkan wishlist aku tahun depan bertambah pulak iaitu cari calon suami. kahkahkah.. wtf una?




takpe takpe aku cool je sekarang ni. okay aku tipu. sebenarnya 2,3 menjak ni aku agak tak ketentuan hala sikit. hati aku rasa tak tenang. rasa tak bahagia . maybe sebab banyak sangat aku simpan dalam hati ni. aku tak luahkan sebab aku rasa tak semua benda kita perlu cerita. kepada manusia manusia yang selalu dengar masalah aku terima kasih banyak banyak. sebenarnya banyak lagi aku simpan beb. tu kalau aku cerita semua sampai subuh tahun depan tak habis tu.


sekarang aku tengah struggle cari duit and isi masa lapang dengan hobi aku . sambil sambil tu aku jugak tengah explore benda baru. benda benda yang buat aku happy.


hmm . biasalah bila kita ada wishlist ni kita perlu komitmen yang agak tinggi untuk laksanakan wishlist kita. lagi lagi bila ko tahu spesis engko spesis liat sikit.

berangan je pandai.. kahkahkah..


sebenarnya kan kawan kawan.. tak susah pun nak capai kalau disiplin ko tinggi. kalau disiplin ko ke laut. kau bye bye je la dengan wishlist kau yang kadang kadang tak tercapai akal tu,



kawan rapat aku selalu cakap aku ni perangai agak kebudak budakan . too childish but only a few yang tahu.. kalau makhluk bernama una ni cakap dia nak A.. she won't stop for nothing.

my degil-ness ni kadang kadang tahap astaghfirullhalazim jugak. tapi in term of capai wishlist tu harus dipuji. (ini paksaan puji aku cepat)


kalau korang kenal aku lama sikit korang akan faham my true colour.


yes i seems childish, but never underestimate my ability to make your life like living hell. 
gilaaa perasan aku kan? aku gelar diri sendiri ( the da vincii of death) . because trust me.. oleh sebab aku masih ada naluri kemanusiaan and ada iman walaupun senipis kulit bawang sebab tu aku tak buat. aku tahu apa apa pun kita buat kat dunia ni akan berbalik pada diri kita balik. 




oh ya semalam aku rasa macam kena penampar sebijik dekat muka . bukan penampar betul? penampar dengan kata kata la. even dia message je tapi sampai kot. sampai rasa macam jantung aku kena cincang lumat lumat.



seorang perempuan perlu  berkelakuan seperti perempuan. tak kira kasar mana pun kau . tak kira segila gila mana pun perangai kau. know your worth. know your boundaries. you get me? - min


min thanks.. aku cuba k. btw min ni lelaki. bila lelaki tegur benda benda macam ni kita perempuan kena ambik serious. kena rasa macam.. ohh selama ni aku dah melampau kot?

takpelah slow slow. yang penting jangan hipokrit. be a bettter version of yourself . tak terlambat pun nak berubah kan?



k la aku rasa macam nak minum green tea ni. makin gems plak rasa

ttyl
love 

una mn

Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…