Skip to main content

split personalities and on going wishlist




hello people.


sekarang aku ada 2 wishlist lagi yang aku kena tunaikan sebelum habis tahun 2016.
aku dah berjaya knock 2, wishlist tahun ni so terima kasih  tuhan. Alhamdulillah. cumaaaa
status aku sekarang yang single membuatkan wishlist aku tahun depan bertambah pulak iaitu cari calon suami. kahkahkah.. wtf una?




takpe takpe aku cool je sekarang ni. okay aku tipu. sebenarnya 2,3 menjak ni aku agak tak ketentuan hala sikit. hati aku rasa tak tenang. rasa tak bahagia . maybe sebab banyak sangat aku simpan dalam hati ni. aku tak luahkan sebab aku rasa tak semua benda kita perlu cerita. kepada manusia manusia yang selalu dengar masalah aku terima kasih banyak banyak. sebenarnya banyak lagi aku simpan beb. tu kalau aku cerita semua sampai subuh tahun depan tak habis tu.


sekarang aku tengah struggle cari duit and isi masa lapang dengan hobi aku . sambil sambil tu aku jugak tengah explore benda baru. benda benda yang buat aku happy.


hmm . biasalah bila kita ada wishlist ni kita perlu komitmen yang agak tinggi untuk laksanakan wishlist kita. lagi lagi bila ko tahu spesis engko spesis liat sikit.

berangan je pandai.. kahkahkah..


sebenarnya kan kawan kawan.. tak susah pun nak capai kalau disiplin ko tinggi. kalau disiplin ko ke laut. kau bye bye je la dengan wishlist kau yang kadang kadang tak tercapai akal tu,



kawan rapat aku selalu cakap aku ni perangai agak kebudak budakan . too childish but only a few yang tahu.. kalau makhluk bernama una ni cakap dia nak A.. she won't stop for nothing.

my degil-ness ni kadang kadang tahap astaghfirullhalazim jugak. tapi in term of capai wishlist tu harus dipuji. (ini paksaan puji aku cepat)


kalau korang kenal aku lama sikit korang akan faham my true colour.


yes i seems childish, but never underestimate my ability to make your life like living hell. 
gilaaa perasan aku kan? aku gelar diri sendiri ( the da vincii of death) . because trust me.. oleh sebab aku masih ada naluri kemanusiaan and ada iman walaupun senipis kulit bawang sebab tu aku tak buat. aku tahu apa apa pun kita buat kat dunia ni akan berbalik pada diri kita balik. 




oh ya semalam aku rasa macam kena penampar sebijik dekat muka . bukan penampar betul? penampar dengan kata kata la. even dia message je tapi sampai kot. sampai rasa macam jantung aku kena cincang lumat lumat.



seorang perempuan perlu  berkelakuan seperti perempuan. tak kira kasar mana pun kau . tak kira segila gila mana pun perangai kau. know your worth. know your boundaries. you get me? - min


min thanks.. aku cuba k. btw min ni lelaki. bila lelaki tegur benda benda macam ni kita perempuan kena ambik serious. kena rasa macam.. ohh selama ni aku dah melampau kot?

takpelah slow slow. yang penting jangan hipokrit. be a bettter version of yourself . tak terlambat pun nak berubah kan?



k la aku rasa macam nak minum green tea ni. makin gems plak rasa

ttyl
love 

una mn

Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…