Skip to main content

Farewell to my old love c, and welcome to my life my baby H. and uncompleted wishlist.


hello people..
finally i managed to buy a new laptop! since you know my old laptop stop functioning like normal. (lagipun dia dah tua... dia dah 7 tahun). so it's time to get a new one. tapi apa apa pun aku tetap sayang yang pertama sebab it is my first baby :( . Banyak gilaaaaaa kenangan aku dengan laptop tu. dengan laptop tu la aku buat assignment college dulu. Dengan laptop tu la dulu aku bussiness. Dengan laptop tu jugak aku create blog ni!laptop tu la selalu teman aku waktu bosan.selalu aku main game kegemaran aku sampai pukul berapa pagi sebab aku takut duduk sorang sorang kalau roomate aku semua balik kampung dulu.and dalam laptop tu jugak ada complete movie harry potter yang aku minat sangat sejak zaman kanak kanak ribena sampai dewasa ni. omggggg gilaaa tak sayang? :')





to my new baby love

i love you jugak. tapi awak kena terima hakikat yang kita masih tak boleh move on dengan laptop lama kita. kita harap awak berkhidmat la baik baik untuk kita ye. 

perks of being my baby

1) kita takkan madukan awak selagi awak tak buat hal sayangs
2)kita ni ganas sikit tapi inshaallah kita akan gentle gila dengan awak
3)awak tak payah risau la, kalau dulu kita noob sangat pasal computer ni sampai tak reti guna
  antivirus sekarang kita dah ada tahu la sikit sikit. so if you ada virus , let me know okay?
4)kita sekarang agak busy dengan kerja sebab yelah kita bukan kerja office hour macam dulu, so if kita guna awak macam orang gila tak kenal matahari dan bulan pun cuma waktu kita cuti je la.



aku tahu korang rasa nak belasah aku bila baca baca kisah emotional aku yang entah apa apa ni. followers perlu tahu, aku memang pelik macam ni. you know if i am truly love people or my fav things i akan emotional gila  nak mampus. Yela, dulu masa laptop lama aku sakit tenat pun aku siap buat special entry pasal dia tau harap dia sembuh. Well hargailah species macam aku ni k? kahkah



oh ya, sekarang aku dah berjaya knock aku punya wishlist yang ke berapa untuk tahun ni eah? aku lupa . so ada dua lagi. dua lagi wishlist yang belum complete. hidup sekarang kena struggle lebih, walaupun kau noob gila nak mati.tapi tuhan dah janji, kejayaan akan datang pada yang berusaha dan yang tak reti putus asa. 


yela contoh macam aku. ya tuhan.. sesiapa yang kenal aku di dunia nyata tahu betapa kelam kabutnyaaaa makhluk bernama una ini and betapa gila/physocopath/ceria tak bertempat/kuat menangisnya aku ni. but every person got their own split personality. so the other side of me tu too dark la. too mean so better aku emotional a bit.


okaylah japgi aku rasa aku nak tulis benda lain pulak. different entry la tapi.


ttyl 
love 
una mn








Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…