Skip to main content

Farewell to my old love c, and welcome to my life my baby H. and uncompleted wishlist.


hello people..
finally i managed to buy a new laptop! since you know my old laptop stop functioning like normal. (lagipun dia dah tua... dia dah 7 tahun). so it's time to get a new one. tapi apa apa pun aku tetap sayang yang pertama sebab it is my first baby :( . Banyak gilaaaaaa kenangan aku dengan laptop tu. dengan laptop tu la aku buat assignment college dulu. Dengan laptop tu la dulu aku bussiness. Dengan laptop tu jugak aku create blog ni!laptop tu la selalu teman aku waktu bosan.selalu aku main game kegemaran aku sampai pukul berapa pagi sebab aku takut duduk sorang sorang kalau roomate aku semua balik kampung dulu.and dalam laptop tu jugak ada complete movie harry potter yang aku minat sangat sejak zaman kanak kanak ribena sampai dewasa ni. omggggg gilaaa tak sayang? :')





to my new baby love

i love you jugak. tapi awak kena terima hakikat yang kita masih tak boleh move on dengan laptop lama kita. kita harap awak berkhidmat la baik baik untuk kita ye. 

perks of being my baby

1) kita takkan madukan awak selagi awak tak buat hal sayangs
2)kita ni ganas sikit tapi inshaallah kita akan gentle gila dengan awak
3)awak tak payah risau la, kalau dulu kita noob sangat pasal computer ni sampai tak reti guna
  antivirus sekarang kita dah ada tahu la sikit sikit. so if you ada virus , let me know okay?
4)kita sekarang agak busy dengan kerja sebab yelah kita bukan kerja office hour macam dulu, so if kita guna awak macam orang gila tak kenal matahari dan bulan pun cuma waktu kita cuti je la.



aku tahu korang rasa nak belasah aku bila baca baca kisah emotional aku yang entah apa apa ni. followers perlu tahu, aku memang pelik macam ni. you know if i am truly love people or my fav things i akan emotional gila  nak mampus. Yela, dulu masa laptop lama aku sakit tenat pun aku siap buat special entry pasal dia tau harap dia sembuh. Well hargailah species macam aku ni k? kahkah



oh ya, sekarang aku dah berjaya knock aku punya wishlist yang ke berapa untuk tahun ni eah? aku lupa . so ada dua lagi. dua lagi wishlist yang belum complete. hidup sekarang kena struggle lebih, walaupun kau noob gila nak mati.tapi tuhan dah janji, kejayaan akan datang pada yang berusaha dan yang tak reti putus asa. 


yela contoh macam aku. ya tuhan.. sesiapa yang kenal aku di dunia nyata tahu betapa kelam kabutnyaaaa makhluk bernama una ini and betapa gila/physocopath/ceria tak bertempat/kuat menangisnya aku ni. but every person got their own split personality. so the other side of me tu too dark la. too mean so better aku emotional a bit.


okaylah japgi aku rasa aku nak tulis benda lain pulak. different entry la tapi.


ttyl 
love 
una mn








Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…