Skip to main content

wonder-ful wednesday



harini ialah hari off aku. mula mula aku tak ada plan apa pun harini sebab aku rasa badan aku memerlukan rehat. tapi ini una kan. kalau aku cuti je mesti ada makhluk ajak keluar. (astaghfirullahalazim) ter riak pulak. x bukan nama sebenar ajak aku keluar pergi curve. memandangkan aku memang ada benda nak beli aku pun on je lah. 



ni aku punya lunch tengah hari tadi. ramai kata aku diet sekarang. now think again. diet ke camni guys? kahkahkah.

mirror selfie again. sebab kalau aku selfie muka depan depan ketara pulak 
kedutan bawah mata yang dah mula nak nampak and jerawat jerawat dekat muka
oh noooo :(

bila agaknya aku dapat saiz badan macam patung ni? wuuu.. 

harini aku just keluar tengok wayang cerita mechanic lakonan jason statham. 
best gak la.. dalam cerita tu ada scene dekat malaysia. penang and dekat thailand.
aku bagi cerita ni 3 1/2 bintang je sebab cerita ni terlalu straighforward.. pada pendapat aku la


tapi different people different taste kan?

oh ya sekarang kan aku dah mula nak kumpul duit sikit sikit untuk beli benda benda yang aku suka. aku rasa nak try out new lens dari nobluk. teringin gak nak mata lawa lawa macam pari pari . 


oh ya pasal depression haritu.. aku nak try latih diri supaya lebih bertenang
lebih sabar dan lebih fokus pada kerja dan bukan cinta. aku rasa selesa macam ni. selesa single macam ni. 



mana tahu kot kot aku terjumpa jodoh kat istanbul nanti? mana tahu?

k dah la cukup cukup mengarut tu una.

night night 

love 

una mn







Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…