March 29, 2011

kenangan bersama helikopter tersayang.

morning everyone :)
dahlama rasenya tak update pagi2 kn?
sekarang una rasa fresh sangat sebabnya.
harini dah 20 tahun 2 hari dah umur una
rasa macam tua jer diriku ini =-='
i miss my home a lot
really miss them
adik una yang sorang tu umur dah 17 tahun 2 hari
maksudnya birthday kami sama
nama dia aqilah
tapi dulu kecik2 mama panggil dia joyah
actually dah besar ni pun memang patut panggil dia macam tu
satu rumah tu dengar suara dia je
dah tak ada orang lain yang bising macam dia
ratu karoeke bilik air pun dia
arghh dia memang bising






tapi at least rumah tu tak sunyi la
rambut dia pendek tak pernah panjang
so dia ganas sikit macam jantan
itulah sebabnya una rasa una ni lah satu-satunya anak perempuan

perangai kami ni jauh beza
jauh gila
macam langit dengan bumi
dia ni kalau dia mengenakan parents kitorang sampai mati kata dibuatnya
macam tak ada kerja lain
kenapalah dia suka sangat carik pasal dengan parents kitorang yang garang macam singa tu..
una pun tak tahu.
pelik betul.
kepada qilla ,kau baca post ni kau jangan nak perasan plak :P

haha berbalik kepada perbezaan kami
dia banyak cakap
una ni banyak diam
so bila mama tanya sepatah una jawab je sepatah
tak tahu nak jawab apa
dengan adik2 je banyak mulut
dengan parents tak...
so una dalam kategori banyak senyap ..
kalau dia menyanyi habis la segala lagu dia ubah
lirik lagu main hentam aje..
ni kalau lata mangeshkar dengar ni konfirm nangis.. T-T
dia nak masuk AF katanya masa kitorang sembang-sembang adik beradik
adik una yang bawah dia umur 16 tahun tu dah ketawa besar ammar namanya
''ilah aku rasa belum kau pegang mike lagi juri tu cakap''maaf anda tak layak langsung''

bhahahaha
selalu je kena pangkah
teringat waktu kecik2 dulu
una beli helikopter yang boleh terbang tu
yang pakai remote kontrol tu,
yang ammar beli kereta control ,
dia beli pedang samurai
nak bagi tahu dia jiwa ganas la tu..
yang tak puas hatinya
sampai hati dia pergi duduk atas helikopter kawalan una sebaik sahaja mendarat
kereta kontrol adik una pun dia duduk
jadi ape jadik lepas tu?
menangis la kami ni
dah ranap la
dia ingat dia ringan ke?

memang jiwa kacau la kami masa tu .
ilah kau ingat kau hutang aku satu helikopter
sebagai ganti
kau kena beli helikopter sebenar lepas kau kerja nanti..


haha okeyh itu sahaja post kenang-kenangan
tata

p/s: cuma mengimbas kembali waktu dulu..
Post a Comment