April 5, 2013

demam sepanyol.



assalamualaikum ..


harini  kan aku tak tahu kenapa aku gembira sangat. Asyik-asyik tersenyum tersengih dah macam orang tak betul =-=' . semuanya sebab  aku terjumpa balik dekat youtube satu lagu mexico yang kalau  aku dengar aku rasa macam tengah bercinta walaupun hurmmm mood macam tu dah lama berlalu pergi
Lagu ni lagu tema sebuah telenovela yang aku pernah tengok dulu aku tak tahu korang pernah tengok ke tak . Telenovela Juana la Virgen. 




 
 mengisahkan tentang gadis (masih dara) yang bijak pandai, suka ambik gambar dan berperangai tomboy tiba tiba mengandung anak seorang lelaki akibat kesilapan yang berlaku di klinik. Actually Juana ni sakit biasa je (aku tak ingat sakit apa), doktor tu tersilap masukkan sperma lelaki tu ke badan Juana gara-gara jururawat yang pegang fail kesihatan Juana dan fail kesihatan isteri lelaki tu tertukar fail sebab terlanggar . Suatu hari Juana dapati dia mengandung dan  punahlah cita-cita dia nak sambung belajar di united states sebab dia kan pandai dia dapat biasiswa. So dia tak sampai hati nak gugurkan kandungan dan bekerja di sebuah syarikat yang kebetulan  ayah kepada baby yang dia kandung. So konflik demi konflik berlaku , lagi lagi bila Mauricio dapat tahu Juana mengandung anak dia.
akhirnya diorang pun jatuh cinta....



kemudian? aku tak ingat lahh sebab cerita ni tahun 2002  lama sangat dah .
dah 11 tahun .

tajuk lagu dia  solo a tu lado quiero vivir  ataupun membawa maksud  I want to spend my whole life with you :)


lirik dia sangat  sangat sangat sangat sangat membuai jiwa..











Jyve V - Sólo A Tu Lado Quiero Vivier
 
ya sé porque estás dudando
sé lo que vás a pensar
será este un amor eterno
será un amor de verdad
 
CORO:
Aunque se que esto no es facil de entender
que parece una locura
aunque sé que es muy dificil de creer
el amor de mi vida eres tú
sólo a tu lado quiero vivir
sin ti mi cielo se vuelve gris
dime que hacer si no estás aqui
sólo a tu lado quiero vivir
te mostraré lo que siento
de lo infinito al final
pido tu mano y prometo
por siempre te voy amar
 
CORO
 
SOLO
sólo a tu lado quiero vivir
sin ti mi cielo se vuelve gris
dime que hacer si no estás aqui
sólo a tu lado quiero vivir



"I want to spend my whole life with you"
 
I know just what you're thinking
I know what's on your mind
Could this love go on forever?
Is
this love one of a kind?
 
Now I know this may be
hard to understand
And I know this might sound crazy
And I know this may be hard to believe
But what i'm trying to say is true
 
I want to spend my whole life with you
I want to make all your
dreams come true
So tell me what am I supposed to do
'cause I want to spend my
whole life with you
 
Now this time in my life
I know what's wrong from right
Gonna take this chance on our love
And ask you to be my bride
 
Now I know this may be hard to understand
And I know this might sound crazy
And I know this may be hard to believe
But what I am trying to say is true
 
I want to spend my whole life with you
I want to make all your
dreams come true

So tell me what am I supposed to do
'cause I want to spend my
whole life with you



Post a Comment