Skip to main content

demam sepanyol.



assalamualaikum ..


harini  kan aku tak tahu kenapa aku gembira sangat. Asyik-asyik tersenyum tersengih dah macam orang tak betul =-=' . semuanya sebab  aku terjumpa balik dekat youtube satu lagu mexico yang kalau  aku dengar aku rasa macam tengah bercinta walaupun hurmmm mood macam tu dah lama berlalu pergi
Lagu ni lagu tema sebuah telenovela yang aku pernah tengok dulu aku tak tahu korang pernah tengok ke tak . Telenovela Juana la Virgen. 




 
 mengisahkan tentang gadis (masih dara) yang bijak pandai, suka ambik gambar dan berperangai tomboy tiba tiba mengandung anak seorang lelaki akibat kesilapan yang berlaku di klinik. Actually Juana ni sakit biasa je (aku tak ingat sakit apa), doktor tu tersilap masukkan sperma lelaki tu ke badan Juana gara-gara jururawat yang pegang fail kesihatan Juana dan fail kesihatan isteri lelaki tu tertukar fail sebab terlanggar . Suatu hari Juana dapati dia mengandung dan  punahlah cita-cita dia nak sambung belajar di united states sebab dia kan pandai dia dapat biasiswa. So dia tak sampai hati nak gugurkan kandungan dan bekerja di sebuah syarikat yang kebetulan  ayah kepada baby yang dia kandung. So konflik demi konflik berlaku , lagi lagi bila Mauricio dapat tahu Juana mengandung anak dia.
akhirnya diorang pun jatuh cinta....



kemudian? aku tak ingat lahh sebab cerita ni tahun 2002  lama sangat dah .
dah 11 tahun .

tajuk lagu dia  solo a tu lado quiero vivir  ataupun membawa maksud  I want to spend my whole life with you :)


lirik dia sangat  sangat sangat sangat sangat membuai jiwa..











Jyve V - Sólo A Tu Lado Quiero Vivier
 
ya sé porque estás dudando
sé lo que vás a pensar
será este un amor eterno
será un amor de verdad
 
CORO:
Aunque se que esto no es facil de entender
que parece una locura
aunque sé que es muy dificil de creer
el amor de mi vida eres tú
sólo a tu lado quiero vivir
sin ti mi cielo se vuelve gris
dime que hacer si no estás aqui
sólo a tu lado quiero vivir
te mostraré lo que siento
de lo infinito al final
pido tu mano y prometo
por siempre te voy amar
 
CORO
 
SOLO
sólo a tu lado quiero vivir
sin ti mi cielo se vuelve gris
dime que hacer si no estás aqui
sólo a tu lado quiero vivir



"I want to spend my whole life with you"
 
I know just what you're thinking
I know what's on your mind
Could this love go on forever?
Is
this love one of a kind?
 
Now I know this may be
hard to understand
And I know this might sound crazy
And I know this may be hard to believe
But what i'm trying to say is true
 
I want to spend my whole life with you
I want to make all your
dreams come true
So tell me what am I supposed to do
'cause I want to spend my
whole life with you
 
Now this time in my life
I know what's wrong from right
Gonna take this chance on our love
And ask you to be my bride
 
Now I know this may be hard to understand
And I know this might sound crazy
And I know this may be hard to believe
But what I am trying to say is true
 
I want to spend my whole life with you
I want to make all your
dreams come true

So tell me what am I supposed to do
'cause I want to spend my
whole life with you



Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…