Skip to main content

demam sepanyol.



assalamualaikum ..


harini  kan aku tak tahu kenapa aku gembira sangat. Asyik-asyik tersenyum tersengih dah macam orang tak betul =-=' . semuanya sebab  aku terjumpa balik dekat youtube satu lagu mexico yang kalau  aku dengar aku rasa macam tengah bercinta walaupun hurmmm mood macam tu dah lama berlalu pergi
Lagu ni lagu tema sebuah telenovela yang aku pernah tengok dulu aku tak tahu korang pernah tengok ke tak . Telenovela Juana la Virgen. 




 
 mengisahkan tentang gadis (masih dara) yang bijak pandai, suka ambik gambar dan berperangai tomboy tiba tiba mengandung anak seorang lelaki akibat kesilapan yang berlaku di klinik. Actually Juana ni sakit biasa je (aku tak ingat sakit apa), doktor tu tersilap masukkan sperma lelaki tu ke badan Juana gara-gara jururawat yang pegang fail kesihatan Juana dan fail kesihatan isteri lelaki tu tertukar fail sebab terlanggar . Suatu hari Juana dapati dia mengandung dan  punahlah cita-cita dia nak sambung belajar di united states sebab dia kan pandai dia dapat biasiswa. So dia tak sampai hati nak gugurkan kandungan dan bekerja di sebuah syarikat yang kebetulan  ayah kepada baby yang dia kandung. So konflik demi konflik berlaku , lagi lagi bila Mauricio dapat tahu Juana mengandung anak dia.
akhirnya diorang pun jatuh cinta....



kemudian? aku tak ingat lahh sebab cerita ni tahun 2002  lama sangat dah .
dah 11 tahun .

tajuk lagu dia  solo a tu lado quiero vivir  ataupun membawa maksud  I want to spend my whole life with you :)


lirik dia sangat  sangat sangat sangat sangat membuai jiwa..











Jyve V - Sólo A Tu Lado Quiero Vivier
 
ya sé porque estás dudando
sé lo que vás a pensar
será este un amor eterno
será un amor de verdad
 
CORO:
Aunque se que esto no es facil de entender
que parece una locura
aunque sé que es muy dificil de creer
el amor de mi vida eres tú
sólo a tu lado quiero vivir
sin ti mi cielo se vuelve gris
dime que hacer si no estás aqui
sólo a tu lado quiero vivir
te mostraré lo que siento
de lo infinito al final
pido tu mano y prometo
por siempre te voy amar
 
CORO
 
SOLO
sólo a tu lado quiero vivir
sin ti mi cielo se vuelve gris
dime que hacer si no estás aqui
sólo a tu lado quiero vivir



"I want to spend my whole life with you"
 
I know just what you're thinking
I know what's on your mind
Could this love go on forever?
Is
this love one of a kind?
 
Now I know this may be
hard to understand
And I know this might sound crazy
And I know this may be hard to believe
But what i'm trying to say is true
 
I want to spend my whole life with you
I want to make all your
dreams come true
So tell me what am I supposed to do
'cause I want to spend my
whole life with you
 
Now this time in my life
I know what's wrong from right
Gonna take this chance on our love
And ask you to be my bride
 
Now I know this may be hard to understand
And I know this might sound crazy
And I know this may be hard to believe
But what I am trying to say is true
 
I want to spend my whole life with you
I want to make all your
dreams come true

So tell me what am I supposed to do
'cause I want to spend my
whole life with you



Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…