Skip to main content

I phone , blackberry dan samsung. mana satu favourite korang?

My blackberry start buat perangai beberapa bulan lepas.  trackpad  (button tengah) selalu freeze . bila dah freeze selalu jugak la aku tension sebab nak text orang susah, bbm tak boleh, update status bbm tak boleh .Biasalah phone, meskipun smartphone itu kategori smart namun ironinya bila dia start buat masalah , dia Nampak lebih bodoh dari nokia. dahlah bateri pun berperangai huduh. huhuuuu ;')
 
 
Jadi aku rasa nak beli phone yang aku dah lama suka, dan tak pernah tergugat top 1 dalam hati aku selama-lama nyaaa!
 
I PHONE.
 
 
 
Samsung tu aku bukan tak suka , dari segi teknologi aku boleh puji Samsung
kira apps dalam Samsung boleh dikatakan boleh menyaingi apple . namun sedarkah anda kuasa apple?
 
besar kan? hurmm tapi kalau tak dapat I phone Samsung camni pun okay hahaha sorry dah start dah perangai lalang ;p
 
 
Apple menarik di mata aku kerana  rekabentuk dia. Tak kiralah berapa ramai haters Apple ni ada tapi  Apple ni macam trend setter bagi pesaing-pesaing nya ;)Samsung pulak figure luar dia tak berapa cantik, kadang-kadang phone terlalu besar . nak simpan kat dalam poket pun tak muat . Dan lagi 1 , aku tak berapa suka handphone berwarna putih. 
Tapi orang  macam aku pakai yang mana mampu ye tak? kalau tak mampu pakai I phone pakai je la Samsung janji boleh guna.  Opss pasal blackberry?
blackberry ni aku suka figure dia .. sukaaaa sangat cuma biasalah setiap phone ade lemahnya. Aku tak suka  masalah trackpad dan selalu kena reboot . tak boleh tengok youtube dan nak search susah sikit la. cuma dari segi typing msg  tiptop! :) . Aku boleh taip message sambil pejam mata je :)
 
 
Sorry blackberry  mungkin saya terpaksa menduakan awak nanti, cepat atau lambat saya terpaksa  ;')
 


Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…