Skip to main content

Tahniah Amir and Get Well Soon Pakngah!

2014 has been the toughest year of our family and most likely the happiest too.
Dugaan dan kegembiraan adalah sama banyak . Mula mula aku nak ucapkan tahniah kepada newleyweds 
Amir my lovely brother(cousin) and his wife kak lynn yang cantik jelita (ni puji ni harap harap dapat duit raya tahun depan ekekeke :D) . Sorry tak dapat hadir. sepatutnya aku hadir semalam tapi ada halangan pulak. takpelah tak perlu aku ceritakan panjang lebar dekat sini. dah jenuh 2 hari dah aku buat dosa memberi carutan tanpa henti kepada beliau di dalam hati. Beliau adalah Project Manager kami. 
Dia adalah punca kenapa aku tak dapat hadir semalam. okay enough with the makian. tak elok maki maki ni una. kata sempena maal hijrah nak berubah ? macam mana nak jadi perempuan melayu terakhir macam ni?





okay , melalut.

begini ceritanya ..

tahun ni dah dua sepupu aku bertukar status, seorang sepupu perempuan yang dah khawin awal mac haritu dan seorang lagi sepupu lelaki yang baru bertukar status semalam. Dua dua sepupu ni aku sangat rapat waktu kecik kecik dulu. diorang la kawan kawan aku pun aku mana ada kawan lain *nangis dalam gua*
Ada sesetengah orang tak berapa rapat dengan sepupu kan? tapi family kami tak sepupu adalah manusia yang paling rapat dengan kami. ikatan kami ni sangat sangat kuat . dah macam unbreakable vow dah. ala unbreakable vow yang snape dengan mak draco malfoy buat dalam cerita harry potter tu. ekekeke melampau sangat pun. taklah actually memang kami rapat.Mungkin sebab mak ayah kami semua dah rapat jadi kami pun turut sama rapat. Aku rasa aku pernah cerita dalam entry entry sebelum ni kot, amir ni adalah satu satunya abang sepupu aku. aku anggap macam abang kandung dah. Rahsia dia masa kecik kecik dulu ada dalam poket tau! jadi bila tak datang semalam mestilah aku sedih. Jujur la aku nangis. nangis gembira tu ada nangis sedih tak dapat join sepupu yang lain pun ada gak.Dalam gembira semalam ada jugak sedihnya. 
Pakngah dan makngah  aku iaitu ayah amir (anak atuk aku merangkap abang kepada mama aku) dan mak amir tak dapat menyaksikan anak pertama mereka bertukar status. sedih kan ? sebab pakngah sakit kena admitted dekat ward so makngah kena jaga dia . dia sedar cuma belum boleh dibenarkan keluar lagi.So menurut cerita atuk aku yang pergi waktu amir akad nikah semalam, ada salah seorang sepupu aku call la makngah dengan pakngah nak bagitahu bahawa sekejap lagi amir dah nak akad nikah dah. Atuk aku cakap makngah dengan pakngah menangis. bila aku dengar cerita tu aku pun nangis.cengeng kan aku?  korang jangan tak tahu disebalik muka pembunuh bersiri aku ni, ada hati yang lembut selembut kapas ececey. Apa apa pun tahniah kepada amir dan kak lynn.  Dan kalau ada makcik pakcik yang terbaca entry ni, mohon jangan nak tanya soalan . kau bila lagi? hahahaha! aku tak mau khawin lagi oiii! 


Alhamdulillah i'm happy for both of you :D



gambar ni pecah pecah tapi aku tetap nak letak jugak eventhough aku tak ada dalam gambar. hehehe. tak pe minggu depan iollss datang k? mih mih mih! :D


my beloved pakngah. Get well soon pakngah! kami doakan pakngah cepat sihat ye ye ye?
dalam gambar ni mungkin hassan tengah tunjuk video atau gambar akad nikah amir.



khabarnya maklong paklong pun tengah tak berapa sihat.semoga semuanya dikurniakan kesihatan yang berpanjangan.

The greatest gift of all is my family..


" No matter where YOU go"
I won't be very far 
cause in my head i'll be right there
where you are 
Love has no distance baby love
Love has no distance baby , NO
not when it comes to YOU and me :) 



P/s : We will remain strong! :)


Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…