Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

farewell gff, new responsibilities and tangan lelaki lagi lembut dari perempuan?

assalamualaikum, hai! 

harini aku sedih + serabut + sedih. sampai otak pun confused nak sedih ke nak serabut ni?harini adalah hari dimana nolly akan pass semua kerja dia dekat aku. sebelum ni aku dah take over secara berperingkat. tapi harini semua sekali dan secara rasminya aku akan jaga tempat tu secara solo. mujurlah masih ada mikey and naga. tapi camne pun aku sedihlah gak. sempatlah nangis nyorok2 tadi.
tbch ,
aku adalah seorang manusia keras kepala,susah nak terima nasihat. bila kerja dekat sini alhamdulillah, boleh ubah benda benda tak berapa nak elok tu. sikap tu adalah sikit. Dia bagi kritikan membina la dekat aku. sebelum ni aku peduli apa kritikan membina ke kritikan meroboh ke, asalkan kritikan aku benci.(mazmumah kan perangai? =-=') 


guys, we are adult now. mungkin normal seorang dewasa akan berubah sikap. tapi seriouslah weh, dia pandai negotiate.Alhamdulillah, aku boleh dah kot menganggap diri sendiri professional.(boleh la sikit) please la setuju please! *asah kapak*

ti…

una mn life update : shopping in tight budget and project funding

hello my precious.


sejak dua menjak ni nafsu nak shopping membuak buak. scroll la apa apa media social sekarang bersusun promotion. rasa nak menyorok dalam gua je . menggelejat diri ini nak shopping. tapi daku sedar daku tak banyak duit. tapi dalam konon konon sedar diri pun ...


dalam masa seminggu ni pengeluaran wang agak deras jugak. lebih deras daripada niagra fall.(menangis sekali lagi)


masa keluar dengan cousin haritu aku dah sambar beg bonita after less dapat la rm100++. 



lepastu dalam hari rabu or selasa hari tu. aku pergi masuk bershka dan tergoda dengan baju baju dekat situ. namun , harga kat situ yang melampaui batas and size pun nasib baik tak ada. aku pun nekad ke padini. dekat situ aku jumpa banyak gila baju yang murah murah. namun, kalau yang murah murah kau nak sambar sampai 14 belas helai no point! so aku ambik sehelai je... aku ingat semua tu terhenti dekat situ je, semalam lepas ke puncak jalil aku ke pyramid. niat asal keluar biasa je. tapi dia ajak aku teman dia shoppi…

Free Review : why iphone user should go to chamo_kl?

hello weekenders!

assalamualaikum,

semalam adalah hari off aku. aku telah berjaya mencari solusi kepada masalah charging iphone aku. 
just a short circuit yang effect pada motherboard. aku pergi ke puncak jalil tempat di mana chamo_kl berada. that guy was very honest in term of service . kalau masalah dia A dia takkan cakap masalah dia B ad suruh tukar benda C. sekarang korang kena faham kalau korang ada masalah iphone sila lah pergi kepada BELIAU. murah, cepat, berkesan. maaf cakap, mungkin lebih effective daripada pergi machine .


only god knows how much i spent this month for my iphone maintainance. this is the first time lah iphone buat hal. selalunya dia memang seketul phone yang baik, tidak meragam dan comel juga ( gelak serba salah)



aku dah tahu lama dah pasal chamo_kl ni. sebab mula mula aku ushar instagram page diorang sebab nak tukar cover set yang rare rare sikit. tapi oleh sebab aku seorang manusia yang berjimat cermat (konon) aku batalkan hasrat aku tu.  korang jangan tak tahu …

kejadian memalukan gila babi namun kelakar tak ingat dunia ( at least aku rasa kelakar okay)

good morning!


semalam banyak benda kelakar jadi namun agak memalukan jugaklah. benda benda macam ni korang memang tak dapat elak! aku antara salah seorang manusia yang selalu membuat kesilapan yang memalukan diri sendiri sampai rasa nak lari ke bulan . tapi seyes ahhh. hidup ni boring kot kalau tak ada hari memalukan diri sendiri macam tu. kira tahap termalu tu boleh dikatakan boleh la menjadi bahan untuk berbual dengan anak cucu kalau tua nanti.


kahkahkah!

first macam ni!

SEMALAM... staff aku ada buat mistake yang tak boleh diterima akal.maka sehari suntuk 
aku terfikir nasib diorang and apa aku nak jawab dekat GM nanti . oleh sebab aku kusut pasal hal tu, benda tu telah memberi kesan kepada seluruh mood aku pada haritu. so segala benda yang aku buat semalam tak berapa nak menjadi. 

aku terpaksa full day semalam sebab ada staff tak dapat datang. korang paham kan kerja bidang f&b ni macam mana? tak kiralah jawatan ko apa sekalipun. apa-apa hal jadi kat outlet kau orang pertama kena back…

Food Review : Sangkaya Coconut Signature Ice cream ( MUST TRY)

assalamualaikum, 

hai korang! harini aku nak buat food review sikit. Sebagai seorang manusia yang suka makan, 
adalah wajib bagi aku untuk cuba something yang unik and menyelerakan. today aku nak review satu 
jenis ice cream (dessert) yang dah jadi kegilaan para hipster.

Tak lain tak bukan SANGKAYA SIGNATURE COCONUT ICE CREAM.


sangkaya signature ni agak unik sikit sebab dia serve dalam tempurung kelapa pandan. harga untuk signature ni rm10.50 je. mungkin bagi sesetengah orang agak mahal tapi percayalah korang hanya akan rasa benda tu mahal bila korang tak cuba. once dah cuba, korang akan faham yang signature coconut ice cream memang patut pun harga dia macam tu. kira reasonable la. 

aku dah makan dua kali! sebab benda ni memang sedap gila . rasa nak je aku jumpa founder dia lalu mengucapkan terima kasih sebab mewujudkan ice cream sedap gila camni.


aku makan dekat midvalley sebab dekat tempat kerja aku sekarang kan?outlet sangkaya ni berdepan dengan famous amos. klik sini untuk maklumat lanju…

aku di zon keliru , machine guy and what kind sorcery is this?

hai salam midnight

aku dah beberapa hari dalam keadaan celaru sebabnya iphone aku buat hal
then tadi aku pergi midvalley machine centre. dia kena seberang bridge yang depan fos tu.
sampai situ lepas daftar. aku di assist oleh seorang brother ni. aku pun cerita masalah aku.
muka aku dah macam perempuan meroyan ditinggal suami dah. ko boleh paham kan perasaan meroyan tu macam mana? 


machine guy : ye cik, apa saya boleh bantu? ( dia senyum tengok muka aku yang macam pompuan gila tu)

aku : phone saya buat hal. charge maintain 1% je kenapa eah?

machine guy : kita cuba dulu ye cik? ( beliau senyum seolah olah tiada masalah besar di dunia ini)


lepas tu dia panggil customer lain. sebab diorang boleh layan 2 customer dalam 1 masa. aku duduk diam kat situ dalam beberapa lama gak. lepastu  secara magiknya aku tengok battery aku naik. 

ciskek betul perangai beliau.


dia suggest aku tukar adapter! 

YA ALLAH ADAPTER JE KE? AKU FIKIR ROSAK SEBAB AKU CUCUK CABLE DEKAT LAPTOP PUN DIA TAK NAK CHARGE!


ILMU HITAM APA…

what is like after a month shifting path and my masterpiece

hello guys.
assalamualaikum, 


seperti aku pernah cerita di entry sebelum ni . aku telah pun berubah bidang. What is like after a month working?


never better! everyone are just like best friend eventhough they were some masih dalam proses
nak try kenal rapat lagi.



we are all like brother and sister. selesa sembang dengan diorang macam siblings dah. eventhough masih ada yang krik krik. hahaha



me? 
i am doing good. still working on my masterpiece. Masih polish lagi EQ . aku anggap ni semua macam training . kan aku pernah cerita aku ni pemalu. kalau dah rapat gila tu sikap malu tu lama lama hilang. 


buat masa sekarang aku fokus cara nak manage the whole outlet, upselling and more like human management. yup guys, i said human management.



mesti korang fikir, apa benda la dia ni.. bajet bagus plak nak human management bagai. 
when you're given that kind responsibilities, nak taknak human management ni korang kena pandai. 
hmm manusia ni macam macam jenis perangai. kalau kau belum jumpa manusia pera…

Movie Review : The Transporter Refueled

the transporter refueled mengisahkan tentang seorang lelaki yang mengambil "upah" menjadi seorang "pemandu berprofil tinggi"yang sering terlibar dengan kegiatan jenayah. pada suatu hari , frank ditawarkan tawaran kerja baru oleh seorang perempuan bernama Anna . Frank yang amat selektif dengan kerjanya menolak apabila merasakan dirinya seakan ditipu. Namun dia tidak mempunyai pilihan, apabila nyawa ayahnya menjadi taruhan. Frank di zon keliru, dia rupa rupanya terlibat dalam komplot menjatuhkan mafia dan gangster besar russia iaitu karasov.Menyedari nyawa dia dan bapanya yang terancam, Dia tidak mempunyai pilihan selain daripada membantu anna dan kawan-kawannya. Mampukah frank menyelamatkan nyawa ayahnya? dapatkah anna menjatuhkan gang russia itu dengan bantuan frank?



haha actually cerita dia menarik lagi. tapi kalau aku cerita semua tak bestlah. pergilah tengok sure tak menyesal bebeh.jalan cerita simple senang nak faham XD



genre : action movie
star rated : 4 1/2 star

sunday short update and happy solemnization gff! XD

orang yang rapat dengan aku tahu yang music dengan aku sukar dipisahkan. even aku kerja sekarang pun hampir sepanjang hari menyanyi. biarpun suara macam pontianak tercekik tulang

kerja sekarang ni level stress dia tak sehebat dulu.kebanyakan masa aku cuma letih dan enjoy je. enjoy? ye enjoy. seperti aku cakap confident level semakin pulih. biarpun tudung senget senget. muka pucat macam tak mandi seminggu. yelah sejak kerja ni aku tak sempat nak jaga diri sangat. pergi kerja make up. tapi on the way ke tempat kerja tu , all the make up washed out already sebab?
i'm human.. and human are sweating. most of human did sweat a lot right?

mesti korang dah  boleh imagine betapa comotnya aku ni dalam dunia nyata. aku tak salahkan korang. itu semua kenyataan weh! kenyataan! terima je la.

oh ya, semalam aku kena buat closing dengan akmal. all this while i thought dia ni cam senyap gila. first tengok jadual. matilah nak. nak tunggu habis kerja krik krik krik for a freaking 5 hours.ko ingat aku tahan k…

me and music : edisi muzik yang menyentuh hati dan colleagues yang gila gila

assalamualaikum,
hello korang!

hidup sebagai seorang non kpoppers yang dikelilingi kpoppers agak tough sebenarnya. aku taknak cerita tahap macam mana "susah"nya. tapi sejak aku kerja kat sini hari hari kdrama je kat tv . so aku cuma ada youtube tempat melepas "tension" aku.


tapi satu haritu... tiba tiba aeon midvalley tu play lagu satu artis korea. outlet cupcakes aku tu depan je dengan aen tu. mula mula time dia rap tu aku buat bodoh. konon konon jelik. dalam hati dah menyumpah nyumpah.

another kpop songs... " sambil mengeluh"


thennnnnn... masuk part rhythm tu aku dah macam orang gila dah.puas tanya mikey. mikey lagu siapa ni mikey? tapi mikey tak tahu... T_T. lama gak aku mencari baru harini dapat! ko bayangkan betapa terujanya aku gais??? bayangkan! whoever created that rhythm probably genius. sangat sangat menyentuh hati aku. that tune and lyrics ngam! ada soul!


tu la orang kata kalau benci jangan benci sangat. actually diorang punya penampilan tu aku tak s…