Skip to main content

Lunch Treat Di Nandos Setia City Mall




Hai Assalamualaikum,

Harini kali pertama aku merasai hidangan yang terdapat di Nando's. Walaupun Selalu 
sangat lalu tapi tak pernah  terdetik di hati nak cuba makan. Harini kebetulan berkesempatan merasai sendiri. Sedap ke nando's ni? Alang alang Project Manager aku baik hati nak belanja kami. So aku pilih Nando's. Tanpa membuang masa , jom layan layan gamabr sambil layan gambar aku akan ceritalah serba sikit pasal Nando's ni .


Tudung biru tu officemate aku  . Dia engineer site kami yang muka tersengih tangkap gambar tu lah project manager kami. Yang bermisai kemas tu pulak Our Consultant. Apa yang kitorang buat sekarang ini adalah salah satu skop kerja jugak tau Iaitu entertaint our consultant and client. Tapi kali ni client tak ikut . so cuma ada kami ( the main contractor itself and our consultant)

ini adalah apa yang aku order untuk diri sendiri. 1/4 chicken extreme hot peri peri . Untuk side dishes aku pilih wedges and Coleslaw. Air pulak aku ambik grapefruit passion.Aku kasi dishes ni 5 star. Kenalah dengan jiwa aku
yang sangat sangat sukakan spicy food.


Environment bagus, sangat cantik dan bersih. Sesuai la untuk orang orang yang suka tempat yang tenang macam ni.
Again .. This environment is to die for. Ni kalau letak kepala 5 minit boleh terlelap tau. 
A close up view on my dishes. Semua sedap especially the coleslaw. lupa nak ambik gambar botol sos dia yang unique tu.
B
e extra cautious masa pilih sos dia. Kebanyakannya  memang sangat sangat pedas. Aku yang memang suka pedas pun boleh kata pedas. So hati hati okay.




Price ?

Boleh jadi agak mahal kalau kita bawak family. atau makan ramai ramai. Got tax here and there but worth the experience and taste. Kami kena rm200 for 5 person. Budget rm40 macam tu la. itupun sebab ada yang tambah nasi and desert .


RM18.90 (excluding tax for my meal)
RM8.90 ( excluding tax for my drink)

So untuk aku punya sahaja sudah rm 27.80 (exclude tax)

Tax taklah mahal sangat for per person. Kalau nak pergi 2 orang rm60 should be more than enough.


so lepas ni boleh la makan nando's lagi. Oh ya bagi movie buff yang sering ke gsc.sekarang kalau anda pergi ke kaunter popcorn dan membeli apa apa jenis combo, anda akan dapat satu voucher nando's .

Buy 2 free 1. so far aku belum guna lagi. lepas ni boleh lah guna



P/s: Like fanpage blog kalau sudi and tinggalkan komen anda :*


TILL NEXT ENTRY

17 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…