Skip to main content

tutorial dapatkan music free untuk iphone apps imovie,flipagram and etc semudah ABC




Hai lama rasanya tak buat tutorial . Jadi harini aku rasa nak buat tutorial.
trust me ... senang je. pejam mata je boleh buat .



Mula mula sekali korang haruslah mempunyai iphone,cable usb, dan laptop/desktop pc.

1) Download ITunes for pc . kalau korang pakai MacBook pro aku rasa dah tak payah download. dah ready semua dalam tu kan?


2)Pastikan library  korang ada banyak lagu . Kalau belum ada download je la lagu mana mana yang korang suka.




3)Connect iphone menggunakan usb ke port usb computer anda. Kemudian click button iTunes anda.

4)Perhatikan di screen iphone nanti dia akan Tanya "Trust this computer? "
so korang click la button trust. Lepastu automatic iTunes dalam computer di "sign in" atas account kita.



5) okay perhatikan benda ni. elok elok yea.. click kiri atas nanti dia akan keluar macam dekat bawah ni. Then korang click add file to library. Bila korang dah click nanti dia automatic keluar pop up macam biasa tu.. korang tinggal cari je music folder korang. Click la lagu mana mana korang nak. so dia automatic transfer masuk iTunes.



kalau macam aku punya.. mula mula lepas aku transfer tu dia tak terus keluar dekat library. aku kena cabut dulu usb, and then pasang balik baru lagu tu ada dalam iphone tu.


so lepas ni kalau korang nak buat clip video yang ada lagu ke apa ke.. tak payahlah susah susah nak beli lagu kat iTunes, guna je cara yang aku tunjuk kat atas okay?
sebenarnya haritu aku adalah Tanya seorang viner suam suam kuku ni tapi dah dia ni kedekut ilmu, so I figured out myself. Try and error banyak kali.aku Tanya dia sebab aku tengok ramai la insta famous pun edit video guna flipagram, iMovie. Aku nak sangat tahu cara dapat music free guna iMovie kan? tu yang aku cuba sampai Berjaya tu. Maybe ramai dah tahu kot pasal benda ni. Sebabnya dulu aku fikir nak import music kena pakai MacBook pro je. rupanya tak payah. asalkan ada laptop/ pc desktop pun cukup dah.


P/s: Kalau ada apa apa nak Tanya , drop by your comment okay? chow.


kejap lagi aku up satu entry cara edit video iMovie pulak :*

Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…