Skip to main content

Movie Review : The Wedding Ringer





The wedding Ringer mengisahkan tentang dough harris yang terdesak memerlukan bestman seramai 7 orang untuk perkhawinannya dalam masa 2 minggu. Dia hampir putus asa dalam menghubungi rakan rakanya. ini kerana dia tidak mempunyai kawan rapat seumur hidupnya. Kekayaan yang dimilikinya memberikan dia satu kelebihan. Dia dikenalkan dengan jimmy Callaghan seorang yang menawarkan servis bestman kepada orang kurang bersosial sepertinya. Jimmy Callaghan seorang lelaki berkulit gelap seorang yang gemar bersosial namun mempunyai hati yang baik . Untuk menjayakan watak "bick mitchum" seorang askar dan juga priest  yang direka dough untuk mengkagumkan bakal mertuanya jimmy terpaksa berdepan dengan pelbagai cabaran ini kerana keluarga bakal mertua dough adalah golongan terpelajar dan sangat sangat peka.ribuan dollar dihabiskan untuk menjayakan lakonan tersebut. Ketika proses lakonan hubungan antara pelanggan dan "bestman palsu" bertukar menjadi persahabatan tanpa disedari mereka berdua dan ianya melanggar polisi yang ditetapkan jimmy sendiri iaitu tiada persahabatan antara dirinya dan client.Dan pada masa yang sama bakal isteri dough telah mengesyaki akan perbuatan dough namun dough Berjaya meyakinkannya semula. Pada hari perkhawinan dough sesuatu telah berlaku dan ia telah mengubah seluruh kehidupannya. Apakah kesudahan kisah ini?



Movie Rated : 6 Star
Genre : Comedy
Pelakon Utama : Kevin Hart sebagai Jimmy Callaghan
                         Josh Gard Sebagai Dough Harris


Warning : Cerita ni sangat sangat kelakar sure korang gelak tanpa henti punya. kurangkan minum air gas takut muntah dalam wayang angkara gelak tanpa henti

Comments

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…