Skip to main content

Movie Review : Into The Woods






into the woods


Cerita ini merupakan gabungan kisah kisah "fairytale" popular yang digarap menjadi satu cerita yang berkait antara satu sama lain.. antara cerita yang digabungkan adalah "jack and the magic bean,Rapunzel,red riding hood,cinderella dan  baker and his wife" Pada Permulaan plot ianya menunjukkan introduction kisah fairytale fairytale tersebut dan di kaitkan dengan kisah baker and his wife.
Baker ini tidak mempunyai anak kerana dia telah disumpah oleh seorang ahli sihir yang pernah menjadi jiran mereka . Ia berpunca daripada ayah si baker yang pernah mencuri bean ajaib dari rumah jirannya (ahli sihir) . Bean itu harus kekal di dahan pokok supaya ahli sihir kekal muda. Setelah sekian lama ahli sihir itu datang ke rumah baker dan menceritakan semuanya. Dia meletakkan syarat kepada baker Untuk membatalkan sumpahan tersebut baker dan isterinya haruslah mencari mantel semerah darah,rambut sekuning jagung, kasut  berwarna emas,dan lembu seputih susu. untuk mendapatkan semua itu mereka haruslah ketengah hutan. Apakah kaitan sumpahan ahli sihir kepada keluarga baker dan 4 kisah fairytale tersebut?Bagaimanakah kesudahan kisah tersebut?

Movie Rated : 5 Star (Mind blown)
Genre : Fairytale
Para Pelakon : Meryl Streep sebagai Ahli Sihir
                               Anna Kendrick Sebagai Cinderella
                               Johnny Depp Sebagai Serigala
                               Emily Blunt Sebagai Isteri si Baker
                               Chris Pine Sebagai Putera Raja Untuk Cinderella
                               James Corden Sebagai The Baker
                               Mackenzy MaUzy Sebagai Rapunzel
                               Daniel Huttlestone Sebagai Jack
                               Billy Magnuzen Sebagai Putera Raja Untuk Rapunzel
                               Lilly Crawford Sebagai Red Riding Hood

dapatkan vcd yang original. Rasanya cerita ni dah tak ada di pawagam lagi :D




Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…