Skip to main content

how to get a free music for iphone ios10 upgraded version.(NO JAILBREAK,NO LAPTOP)




hi guys..

as promised i'd love to share to all iphone user on how to get a free music on iphone. basically

people dah tahu kot but for yang tak tahu i'm here to help XD .


there is too many ways to get free music but not ALL can be use on i movie. so i just found 1 which is really easy. no jailbreak needed. you don't even need a laptop! now how cool is that?




i used to have hundreds song on my itunes in which i use traditional method like everybody use lah kan. you download all music from the website and import it on your itunes bla bla. after the ios 10, you can't do that already isn't?



after changing my phone to iphone 7, ( i use the same apple id , fyi) my songs that i've downloaded illegally gone. just like that poofff!! . gone!!!



so mestilah i meroyan macam perempuan gila kan?



i've been searching for a couple month already, so now i dah jumpa!


i share link yang i jumpa tu k?





first of all, just follow the method on that video before i teach you to import it to your imovie.





first you gotta need to download that apps first just like i said before. 
follow the tutorial on that video.




then you gotta have  a page like this one, search your fav song
watch that video for further detail.


after you sucessfully downloaded the song, click at media
at you will see the media goes like this picture.


click at the song and you will see a pop up came out like this one.
choose open in other apps


there you go... you will see import with imovie.
you can use it as usual.  



no fuss no mess. no laptop needed . you just needed your phone lads!



(jangan pulak ko tak download lagi imovie lepastu meroyan kenapa tak keluar option i movie)


itu namanya nak kena siku. hey geram betul aku kalau orang bebal camni. *tetiba emo*









Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…