Skip to main content

kadang kdang risau jugak.


assalamualaikum, realiti hidup ni kadangkala menakutkan. tapi bila fikir balik semua tu dah ketentuan ALLAH. una follow twitter dahlia teck. she's beautiful. i didnt mean to say that elia do not beautiful. she's more beautiful . una menulis ni bukan nak bergossip nak menuduh siapa salah siapa betul. we're not in their shoes right? takut dnegan hubungan cinta. risau cinta lama-lama tak jadi apa. betul ke lelaki cepat lupa diri bila dah jumpa yang lebih cantik? lebih skinny,?
memang fitrah manusia suka tengok yang cantik, yang hensem. untuk terus setia atau meninggalkan kekasih demi yang baru . RISAU si dia akan jadi begitu.
i have trust issues. kami akan berjauhan start bulan 4 ni. rasa lain. dah biasa hari hari jumpa. 4 tahun dah bersama sejak sekolah menengah . tapi macam biasalah  una ni degil sikit,kuat merajuk, cemburu, bla bla bla, manja , keras kepala.. bla bla ego. una mengaku semua tu. dia pulak mempercayai  cuma dia terlalu banyak habiskan masa depan pc untuk games.


kadangkala tengok facebook dia yang macam mayat hidup tu, dia tak suka online
friend request dia semua una yang approve.  ada perempuan cantik2 sikit add dah asah kapak dah. serius... T-T
una tak cukup cantik, tak cukup baik,  una gemuk .
bila tengok sana sini orang putus, rasa macam takutttttt sangat.
hidup ni bukannya mudah.
buat masa sekarang kami okay,masih mesra
masih macam bestfriend, couple 
 cuma takut hati dia berubah.


p/s: you dont know what will happen next .

Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…