Skip to main content

settle borang graduate, test 1 design2 menanti.

kalau sem lepas aku ambik design 1, sem 2 ni design 2 pulak. okay  untuk meperjelaskan lagi design yang ini bukanlah macam yang korang bayangkan.. BUKAN BUKAN BUKAN. una dah dapat tangkap dah apa yang korang bayangkan mesti korang pikir pegang pensel lukis rumah , lukis lukis lukis je kan? tet! SALAH.

design ni all in one. kena kira macam-macam.
contoh struktur kukuh atau tak. kalau nak bina bangunan kan kena tahu jenis bahan , kukuh ke tak so inilah dia tujuan subjek design 2 ni. kami kira .. kira dan kira. kemudian sambil kira design lah nak ambik saiz berapa steel tu ke dan bahan bahan lain. bukan boleh hentam je senah oi..

formula dan penerangan dan syarat-syaratnya.

saiz bar ,kena rujuk sini saiz dia.
 design ni masuk test bolehlah bawak bs sendiri masuk final bs diberi, buatnya bs baru dan tak sama muka surat nayalah nak mencari sehelai demi sehelai. bs tu macam buku refer penuh dengan jadual ,explaination dan kriteria.kita student bukannya hafal pun jenis2 tu. so kalau nak buat calculation kena rujuk la BS  tu. mesti korang pikir senang kan? kalau tak study letaklah buku tu 3 jam pun depan mata pun memang tak reti nak buat. ini kisah benar T-T.BS kami guna masih lagi british standart.. sem depan junior2 kami berkemungkinan akan guna euoro standart. nasiblah..


kadang2 una heran jugak  dengan sesetengah spesis bijak di kelas una tu. amat cekap,bijak dan proaktif lagi mengira.
mereka terbabit adalah cik wawa,fyfah,mimi,yana, dan que.

terheran kejap. tapi seronok jugak ada spesis pandai macam ni.
kalau assignment tak reti buat ada yang ajar hehehe =D.

tapi sem 6 ni rasa semangat sikit study nak stay positive je.
last sem nilah kena buat terbaik.
tadi una dah pun isi borang UPU on9 untuk sambung degree.
kalau ada rezeki dapatlah sambung.
una mintak degree civil engineering jugak.
alang2 civil ambik teruslah civil. habis semua universtiti yang una mintak una letak civil engineering.
moga moga dapat ya ALLAH.
na balas jasa mama, abah.
atuk dengan opah..

p/s: harini birthday fyfah. =)
9 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…