January 16, 2012

settle borang graduate, test 1 design2 menanti.

kalau sem lepas aku ambik design 1, sem 2 ni design 2 pulak. okay  untuk meperjelaskan lagi design yang ini bukanlah macam yang korang bayangkan.. BUKAN BUKAN BUKAN. una dah dapat tangkap dah apa yang korang bayangkan mesti korang pikir pegang pensel lukis rumah , lukis lukis lukis je kan? tet! SALAH.

design ni all in one. kena kira macam-macam.
contoh struktur kukuh atau tak. kalau nak bina bangunan kan kena tahu jenis bahan , kukuh ke tak so inilah dia tujuan subjek design 2 ni. kami kira .. kira dan kira. kemudian sambil kira design lah nak ambik saiz berapa steel tu ke dan bahan bahan lain. bukan boleh hentam je senah oi..

formula dan penerangan dan syarat-syaratnya.

saiz bar ,kena rujuk sini saiz dia.
 design ni masuk test bolehlah bawak bs sendiri masuk final bs diberi, buatnya bs baru dan tak sama muka surat nayalah nak mencari sehelai demi sehelai. bs tu macam buku refer penuh dengan jadual ,explaination dan kriteria.kita student bukannya hafal pun jenis2 tu. so kalau nak buat calculation kena rujuk la BS  tu. mesti korang pikir senang kan? kalau tak study letaklah buku tu 3 jam pun depan mata pun memang tak reti nak buat. ini kisah benar T-T.BS kami guna masih lagi british standart.. sem depan junior2 kami berkemungkinan akan guna euoro standart. nasiblah..


kadang2 una heran jugak  dengan sesetengah spesis bijak di kelas una tu. amat cekap,bijak dan proaktif lagi mengira.
mereka terbabit adalah cik wawa,fyfah,mimi,yana, dan que.

terheran kejap. tapi seronok jugak ada spesis pandai macam ni.
kalau assignment tak reti buat ada yang ajar hehehe =D.

tapi sem 6 ni rasa semangat sikit study nak stay positive je.
last sem nilah kena buat terbaik.
tadi una dah pun isi borang UPU on9 untuk sambung degree.
kalau ada rezeki dapatlah sambung.
una mintak degree civil engineering jugak.
alang2 civil ambik teruslah civil. habis semua universtiti yang una mintak una letak civil engineering.
moga moga dapat ya ALLAH.
na balas jasa mama, abah.
atuk dengan opah..

p/s: harini birthday fyfah. =)
Post a Comment

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...