April 19, 2015

Movie Review : Fast Furious 7





pada permulaan cerita menampilkan penampilan seorang lelaki bernama shaw yang penuh dengan dendam ke atas hubbs , toretto dan sahabatnya keluar dari hospital setelah melawat adiknya.Hobss telah diserang di pejabatnya  lalu menyebabkan dia terlantar di  hospital .di scene lainnya, ketika brian ,mia dan toretto  diluar rumah , rumah mereka telah dibom sejurus selepas toretto menerima panggilan misteri. dia rupanya telah diburu oleh abang kepada owen shaw yang telah ditumpas oleh mereka tak lama dahulu. Deckered shaw merupakan individu "kebal" dan cerdik setiap langkah toretto diketahuinya. ketika shaw memburu torettto, dia di bantu satu kumpulan diketahui mr nobody.mr nobody kemudiannya meminta bantuan dari toretto untuk menyelamatkan ramsey seorang pencipta aplikasi bernama god eyes dari diculik. sebagai tukaran mereka akan membantu toretto dan sahabatnya untuk memburu shaw. Halangan demi halangan mereka tempuhi demi mendapatkan god eyes. dari azerbaijan ke dubai dan serata dunia. pada masa yang sama, musuh mr nobody telah bekerjasama dengan shaw sehingga satu insiden berlaku menyebabkan god eye jatuh ke tangan shaw, Mampukah torreto dan sahabatnya menyelamatkan ramsey dan mendapatkan kembali god eye?
dapatkah torreto membalas dendam atas kematian han terhadap shaw?



tonton sekarang di pawagam terdekat.



genre : action movie
star : 10 out of 10
cast members : Vin Diesel Sebagai Dominic Torreto
                         Paul Walker Sebagai Brian O Connor
                         Ludacris Sebagai Tej
                         Michelle Rodriguez Sebagai Letty
                         Dwayne Johnson a.k.a D rock sebagai Hobss
                        Jason Statham Sebagai Deckerd Shaw
                        Kurt Russel Sebagai Mr Nobody 
                        Nathalie Emmanuel Sebagai Ramsey
                        Jordana Brewster Sebagai Mia
                        Tyere Gibson Sebagai Roman


aku sangat sangat suggest korang pergi tengok cuma elakkan kanak kanak bawah umur tengok kurang sesuai. cerita ni kisah pasal persahabatan. Part last sekali tu memang sedih. T_T

Post a Comment

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...