Skip to main content

bakat paparazzi terpendam


hanie version short hair. nampak macam 19 kan?



aku rasa kalau nak buatkan list memang ramai manusia yang aku admire di dunia ini. bukan sebab cantik je tapi sebab diorang punya personaliti. so manusia yang aku admire kali ini ialah hanie hidayah. ini bukan girls crush anggap je macam fan girl .  hanie hidayah ni mungkin tak ramai yang kenal tapi bagi sesiapa yang layan mad market mesti kenal punya si cantik ni. sepanjang aku tengok mad market ni tak pernah terfikir nak stalk dia ke apa, cuma bila season 3 dah habis barulah aku beria beria nak cari siapa sebenarnya hanie hidayah ni. Oh rupanya dia ialah seorang fashion blogger dan model sambilan! kalau tengok  dia aku mati mati ingat dia sebaya EL. tapi cuba teka umur dia berapa? she is actually 27 this year! 3 tahun lebih tua dari aku. macam tak percaya. Muka mudanyaa!!! and dia ni dah khawin dah pun. Lagilah macam terkejut macam tu, rasa nak je jumpa si hanie ni mintak petua awet muda. Hahaha ;D


ini bukan gambar kat modelmayhem tu, yang tu  aku tak dapat copy. but i think this is long hair version of hanie .
cantik kan dia? she remind me of my hairstyle in college. her fringe is quite similar with mine only she have a slimmer cheek. :D


mana aku dapat information ni? aku tanya sendiri ke apa? nope. aku search la. google kan ada. so aku jumpa satu profile dekat modelmayhem. Aku nampak gambar dia versi rambut panjang. Hahaha nampak tak bakat papparazzi terpendam aku? actually aku ni seorang paparazzi yang baik. hanie if you read this i am so sorry. i just kagum je. gila muka u macam budak budak 19 tahun kot. kalau orang cakap u 25 pun i susah nak percaya. :D.



anyway age is just a number kan? tengok macam sorang tu alah yang sorang tu (rujuk diri sendiri) umur 24 tapi pergi mana mana orang semua panggil kakak. apa muka aku nampak tua sangat ke?*sambil asah kapak*





bagi sesiapa yang nak baca blog dia boleh klik sini 


mind you her blog is resourceful. dah baca sana jangan lupa baca sini plak.
And dia jugak ada travel journal/ website. nak baca? boleh pergi whatevertherewas.com




P/s: till next entry 






Post a Comment

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…