April 27, 2015

Movie Review : Marvel Avengers (Age Of Ultron)









pada permulaan plot cerita iron man dan team avengers yang lain telah menyerang sebuah tempat dimana cokmar loki disimpan. disana mereka telah berjumpa dengan 2 beradik kembar lelaki dan perempuan yang mempunyai kebolehan istimewa. quick silver dan wanda  maximoff. quicksilver mampu bergerak pantas sepantas cahaya dan wanda mampu menyihir dan memukau mangsanya dengan memberi bayangan kepada mereka. Dalam pertempuran itu  walaubagaimana pun berjaya dimenangi team avengers. tony stark kemudiannya  membawa cokmar di makmal untuk dikaji. 
tanpa pengetahuan team yang lain, tony meminta bantuan dr banner (hulk) untuk membuat penelitian lanjut ke atas cokmar milik loki. Mereka telah mereka "ultron". pada malam party untuk menjayakan kemenangan mereka, ultron telah muncul hingga menggemparkan party malam itu. ultron mahu melenyapkan seluruh manusia di muka bumi. beliau telah bekerjasama dengan sikembar untuk mebalas dendam kepada tony. serangan demi serangan berlaku di tempat awam. dengan kuasa ultron dan sikembar, hampir mustahil untuk mereka mengalahkannya. ultron mahukan badan sel tisu manusia untuk membuatkan kuasanya bertambah hebat dia juga membuat seberapa banyak salinan dirinya untuk memusnahkan penduduk bumi. si kembar yang kemudiannya mengetahui niat jahat ultron telah berubah fikiran. tony kemudiannya mencipta satu lagi ciptaan yang kuasanya menyamai ultron dari sel tisu manusia. mampukah ironman,hawkeye,black widow,captain america,thor, quicksilver dan wanda mengalahkan ultron?
pergi tengok segera ! :D 

genre : action 
star : 10 out 10 star
cast :  Robert Downey Jr  as tony stark (ironman)
Scarlett Johansson as Natasha Rumanov (Black Widow)
Jeremy Renner as Clint Barton Barton (Hawkeye)
Chris Evans as Captain America
Christ Hermworth as Thor
Mark Ruffalo as Dr Bruce Banner (Hulk)
Aaron Taylor Johnsson as Quicksilver
Elizabeth Olsen as Wanda Maximoff
James Spader as Ultron



Post a Comment

FENTY BEAUTY BY RIHANNA REVIEW

           hi guys harini aku nak update sikit pasal satu make up brand yang tengah hot giler diperkatakan masyarakat umum. tak lain ...