Skip to main content

tutorial : combine 3 sidebar widget dalam satu box (tabler widget)

korang sukakan kekemasan?nak jimat space?
korang memang patut cuba benda ni sebab ianya akan memperkemaskan blog korang.
una share tutorial ni sebab una rasa mesti ramai tercari-cari cara macam mana nak kemaskan blog , kata pun dah nak raya dah takkan rumah je kemas, blog pun nak jugak kan? *angkat kening*.

-okay stop mukadimah jom kita start?-



nampak yang dah dikotakkan dengan warna merah tu?
okay macam tu lah rupanya tabler widget tu

<style type="text/css">
.tabber {
 padding: 0px !important;
 border: 0 solid #bbb !important;
}
.tabber h2 {
 float: left;
 margin: 0 1px 0 0;
 font-size: 12px;
 padding: 3px 5px;
 border: 1px solid #bbb;
 margin-bottom: -1px; /*--Pull tab down 1px--*/
 overflow: hidden;
 position: relative;
 background: #e0e0e0;
 cursor:pointer;
}
html .tabber h2.active {
 background: #fff;
 border-bottom: 1px solid #fff; /*--"Connect" active tab to its content--*/
}
.tabber .widget-content {
 border: 1px solid #bbb;
 padding: 10px;
 background: #fff;
 clear:both;
 margin:0;
}
.codewidget, #codeholder {
 display:none;
}
</style>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.0/jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="http://greenlava-code.googlecode.com/svn/trunk/publicscripts/bloggertabs0.1_min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
 $('#codeholder').bloggerTabber ({
  tabCount : 3
 });
});
</script>
<!-- to make sure the widget works, do not alter the code below -->
<div id='codeholder'><p>Get this <a href="http://www.bloggersentral.com/2011/05/create-tabbed-content-blogger-widgets.html" target="_blank">tabber widget</a></p></div>



ARAHAN 

step 1) copy code di atas
step 2) pergi ke design > add gadget > pilih html java script
step 3) pastekan code tadi dan save
step 4) susun kotak yang dipastekan dengan code tadi diatas 3 sidebar widget yang kita hendak masukkan ke dalam kotak dan siapp!!! ;)






p/s: jadi tak? kalau jadi cer komen sikit, like fanpage kalau sudi, klik iklan nak beli choki2 :D 










Comments

Hikaru Yui said…
hummm..dah try.. tp mcm xjadi la.. dia ada widget tertentu ka untuk msuk dalam tu or any widget pun boleh?

btw mmg cambest dan nak try..

=p=p=p
izzati husna said…
una dah betulkan code dia yui.. sorry tadi :)
Faris Ris said…
THanks .. dahjadi dah ..:)
Anonymous said…
Hello there! Do you know if they make any plugins
to protect against hackers? I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.
Any recommendations?
My homepage ... helpful resources
Anonymous said…
These are truly fantastic ideas in concerning blogging. You have touched
some fastidious points here. Any way keep up wrinting.


Feel free to surf to my homepage - imp source
Anonymous said…
excellent put up, very informative. I'm wondering why the other experts of this sector do not notice this. You must proceed your writing. I'm sure,
you've a huge readers' base already!

Also visit my web page Read More Here
Anonymous said…
I do not write many remarks, however after browsing through a few of
the comments on this page "tutorial : combine 3 sidebar widget dalam satu box (tabler widget)".
I actually do have some questions for you if it's allright. Could it be simply me or do a few of these responses appear like they are left by brain dead people? :-P And, if you are posting on additional places, I would like to keep up with everything new you have to post. Could you list of the complete urls of all your social pages like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

my web blog ... read here
Anonymous said…
Asking questions are genuinely nice thing if you are not
understanding something fully, except this piece of writing offers
good understanding yet.

Here is my blog post pdf ebook security
Anonymous said…
I read this paragraph fully concerning the resemblance of most
up-to-date and earlier technologies, it's amazing article.

Also visit my blog reference
Anonymous said…
I am regular reader, how are you everybody? This paragraph posted at
this website is genuinely nice.

Feel free to surf to my weblog - google.ca ()
Anonymous said…
I don't drop a great deal of remarks, however after looking at through a few of
the remarks on this page "tutorial : combine 3 sidebar widget dalam satu box (tabler widget)".

I actually do have a few questions for you if it's okay.
Could it be just me or do a few of these remarks appear like they are written by
brain dead folks? :-P And, if you are writing at additional social sites, I'd like to follow you.
Could you list of the complete urls of all your shared pages like your twitter feed,
Facebook page or linkedin profile?

Feel free to visit my web-site - déménagement

Popular posts from this blog

Music and me : kenali siapa insomniacks

hello happy cracky people!  sebelum aku nak introduce korang kepada ahli group insomniacks ni , apa kata korang bukak video dekat atas ni dulu. 

okay dah  dengar cover diorang?  i know what you guys think.cool gila kan? susah nak jumpa orang boleh cover lagu blink182 ni dengan jayanya dan sesedap ini. and kalau korang perasan diorang ada tambah lirik sendiri dekat belakang.


aku dapat tahu pasal diorang ni start diorang buat cover dengan johanis sani. siapa tak kenal jo?angkat tangan? okaylah  siapa yang layan vine dekat sini dan familiar dengan viner acidgaf?
yelah acidgaf tu jo lah.

semua orang tahu jo ni suara dia sedap. come on... walaupun dia ni ramai haters sebab keseksian dia tapi please put aside those negativity. as a music lover, i appreciate her talent and selalu la jugak aku pergi layan cover dia dekat youtube. so start dari situ aku discover this group.



insomniacks dianggotai oleh
syed amir iqbal,danial,iskandar dan gavin

Tutorial Edit Video Guna Imovie

hai.
zaman instagram kini dah lebih advanced. Bila mana kita tengok ramai insta famous yang upload video mempunyai background music yang memikat hati. Rata rata golongan hipster sekarang mempunyai smartphone dan smartphone pilihan mereka samaada Samsung atau iphone.Kalau Guna Samsung mungkin tak ada  masalah nak edit video ada music tapi bagaimana jika menggunakan iphone?


semua orang tahu tahap kedekut iphone ni macam mana kan? Nak music free boleh je download. tapi tak boleh guna buat ringtone dengan mudah. Kalau pakai software iMovie nak edit video dan ada background music  Lagu kena beli kan?  kalau taknak beli  kena buat banyak kerja sikit. Step nak dapat music free for iphone yang boleh guna untuk segala apps ada disini. Click for tutorial.


Baca tutorial tu kemudian datang baca sini semula okay?

dah baca ? okay cool.

cara nak edit video ni mudah je. Mula mula..

1)  download  iMovie dan Squaready for video di apple store.




2) Masukkan video /photo yang nak diedit di iMovie



3)Kalau video k…

HANNAN MEDISPA HONEST REVIEW & GET WELL SOON MOM

hi everyone! today i'm gonna do a quick review on hannan medispa treatment. 100% genuine and this is not a sponsored post because i am not that famous, i don't really have a reader which makes my entry is just an honest review.
where is it located?  dekat twosquare pj state but in the map they stated that it is at damansara. but it is actually located  at two square.
so this is bella on her 3rd treatemnt. my cousin got a severe acne problem and pigmentation. and she is PANTANG JUMPA  kinda person. she cannot eat seafood and belacan. hopefully she gonna stop eating that for a while. since this treatment cost her a lot of money already.
so this is how the front desk of hannanmedispa looks like.

and this is the logo . looks good!


okay this is inside the treatment room. i really like every inch of this place. the decoration is very clean and air feel fresh as well. the staff were also very friendly and well trained.
bella took the 6 session of treatment which comes with a package. based on doc…