Skip to main content

samsung s3 dari celcom? hoii gila ke ape ohsemmm kot...

sebagai penggemar gadget una akui yang sekarang ini smartphone sudah tumbuh dengan riangnya umpama lollipop di musim bunga



tak ada kena mengena? eh pedulilah ini entry saya.



alkisahnya sejak munculnya pelbagai semak phone ni, maka bergusti la para-para pembeli, sesungguhnya ramai betul yang minat smartphone ini ye?




mestilah siapa pula mahu ketinggalan dalam era masa kini yang serba canggih ni kiah? siapa???



pokoknya kita mesti bijak memilih smart phone mengikut keperluan kita.
eh lupa , mengikut tebal poket jugak.




Memperkenalkan!!!!



design for human. inspired by nature.

samsung s3!!!!





siapa tak nak application dia yang sungguh ohseeemm tu?



semua pun tahu samsung sekarang sangat style tahap cipan
sungguh pandai menggoda u ollz
haha una sila behave!



siapa-siapa guna samsung pun tahu yang samsung sekarang tampil dengan pin lock screen yang perlu diingat. bukan no tapi jeng jeng jeng!!!





amacam tergoda tak leman?





ada game serba comel contohnya



1)cut the rope
2)temple run
dannnnn banyak lagi.....


yang paling menambat hati kini pengguna samsung boleh mendapat kesaksamaan citarasa seperti pengguna i phone
dengan adanya application gambar yang ohseemmmm  seperti instagram

air liur menitis?
dah tak sabar nak beli?
eh nanti dulu...

selain instagram ade satu application gambar yang boleh buat kulit kita licin dan putih umpama snow white , kemudian boleh upload terus ke facebook tanpa bangkahan sesiapa lagi.

tak payah photoshop, tak payah nak photoscape

cuma ikut step ni

1) ready muka kiut sehabis boleh
2) tekan snap 980000 juta kali
3) upload ikut suka hatimu.


hehe jangan risau pasal kejelasannya
kamera pun 8.0 mp
ada kamera depan belakang lagi, ape lagi kau hendak?

harganya ?
ekhemm rm2200
tapi sudah ada yang murah sikit rasanya
kena pandai cari
jangan silap pilih yang AP set tau
nanti tak ade warranty sendiri rugi ehhhh

samsung galaxy s3 dari celcom memang ohsem sebab..
 
menyediakan plan yang memudahkan pengguna.
 
Samsung Galaxy S III
RRP: RM2,199
Celcom Exec 50 + Mobile Internet BasicCelcom Exec 50 + Mobile Internet Advance Celcom Exec 250
Monthly CommitmentRM 88RM 108RM 250
Data FUP1GB3GB5GB
Upfront paymentRM 300RM 300RM 600
12 months contractRM 1,778 RM 1,748 RM 1,568
18 months contractRM 1,718 RM 1,678 RM 1,398



android 4.0
4.8' HD super AMOLED Display
1.4GHz quad-core processor
8mp camera
micro sim
free 50Gb dropbox storage



 
buat masa ini una cuma mampu pakai blackberry
as we know blackberry sangat murah berbanding  samsung
saya ingin samsung, belanja boleh? *kenyit mata*




p/s: saya belum guna samsung lagi tak ada duit, klik nuffnang saya, saya nak gak beli samsung yang ohsemm tu :")





2 comments

Popular posts from this blog

Product Review : Laneige BB Cushion

Salam , hai


sabtu lepas, aku pergi ambik barang dekat rumah lama which is dekat dengan setia city mall. Mama
pulak kebetulan nak beli bb cream baru and kawan dia cadangkan beli bb cushion dari laneige .Dan kebetulan jugak cousin cousin aku pun pakai laneige ni . Sambil menyelam minum air la katakan . alang alang mama nak beli barang so kami singgah la tempat wajib lepak aku setiap minggu sepanjang aku menetap dekat situ dulu. Mana lagi kalau bukan setia city mall! Sampai je kitorang terus masuk parkson dan cari counter laneige. So mama pun dah try , mama nak beli yang whitening and moisturizing ni tapi stock dah habis! sebabkan bb cushion ni ada 2 jenis whitening and moisturizing dan pore filler untuk kulit bermasalah. dan cuma pore filler je ada stock waktu tu. Aku cakaplah kat mama, ambik jelah nanti lain kali kita beli yang lain.ini pun okay gak mama. macam aku pulak yang kerja kat situ.. bukannya aku dapat komisyen pun. hekeleh sangat!. Budak jaga counter tu senyum je .. senang kerj…

kisah benar : spirit of the coin antara seronok dan bala.

siapa yang belum tonton video kat atas boleh tengok dulu. bercakap tentang spirit coin budak-budak yang lahir sekitar 90 an mesti tahu. sebab spirit coin agak famous satu ketika dulu, sampai  macam jadi trend dan "kebanggaan" budak-budak sekarang tak tahu mungkin, sebab sekarang orang main gadjet je.jadi sekarang ni apa yang aku nak cerita ialah realiti dan kisah benar dari pengalaman aku sendiri. waktu zaman kanak-kanak aku, aku pun teruja nak main benda ni, sehinggalah satu ketika sepupuku balik  bercuti di kampung, aku memang 24/7 di sana sebab aku tinggal dengan opah. kami rahsiakan dari parents, aku ''pinjam'' duit syiling lama opah, dimana bentuknya lebih kurang macam video kat atas ni. opah tak tahu pun aku pinjam sebenarnya
masa tu petang, kami rancang nak main di tengah malam dimana semua orang dalam rumah tu dah tidur. rumah opah aku ni, dua tingkat bahagian bawah besar dan selalu guna,bahagian atas jarang. untuk pengetahuan korang dekat atas tu ada sa…

Pengalaman membeli dari Goshop 2

assalamualaikum , hai 
haritu aku adalah belikan magic saw set untuk atuk aku sebab dia teringin benda tu.(rujuk entry ini)aku order 25 mac and barang tu sampai on my birthday which is 27 mac  1991 wohoo. esoknya atuk terus datang rumah aku ditemani cousin aku untuk ambik barang dia tu. oleh sebab dia berpuas hati dengan servis dari goshop ni tadi dia dengan senang hatinya nak  order item lain plak. sebagai cucu mithali *konon* aku pun tolonglah belikan . kali ni dia nak chefline chocowine frying pan. harga dia tak mahal pun rm 299 termasuk Gst and dia ada 5 pan . Free delivery lagi tu.


so apa tunggu lagi pergi beli cepat!  :D










macam biasa kalau nak order sign up dulu kat website senang sikit nak trace barang . bila post bila sampai. previous item aku beli gdex yang hantar dapat je tracking number aku boleh track terus and service dia memang cepat. tapi lebih baik jangan expect melampau lampau kau bagilah masa dalam 2,3 hari . inshaallah sampailah barang tu. :D

P/s: ini bukan entry berbayar…